Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontmoet Anouk en Quinten uit 'Handen aan de couveuse'

Dit stel zie je in aflevering 2 en 3

In de tweede aflevering van 'Handen aan de couveuse' maken we kennis met Quinten en Anouk. Anouk is zwanger van een eeneiige meisjestweeling. Omdat een van de twee meisjes qua groei behoorlijk achterblijft, is besloten om met 36 weken een keizersnede te doen. Het kleinste meisje zal - uit voorzorg - meteen na de geboorte worden opgenomen op de afdeling Neonatologie.

Deel:

Quinten (36) en Anouk (31) leerden elkaar negen jaar geleden kennen tijdens een wintersportvakantie in Frankrijk. Daar kwamen ze erachter dat ze allebei in Vlaardingen zijn opgegroeid en al hun hele leven in dezelfde buurt wonen. Anouk denkt in eerste instantie dat dit gewoon een vakantieliefde is, maar Quinten heeft andere plannen: na twee maanden vraagt hij al of Anouk bij hem in komt wonen.

Werk en hobby's

In zijn vrije tijd is Quinten graag sportief bezig en rijdt hij veel rond op zijn motor. Anouk is gek op paarden en gaat er veel op uit met hun hondje Jack. Samen vinden ze het heerlijk om roadtrips door Frankrijk te maken en uit eten te gaan. Quinten werkt als HR business partner bij Albert Heijn en Anouk werkt als kinderfysiotherapeute.

Balans 

Anouk en Quinten zijn een goed team, omdat ze elkaar aanvullen in karakter. Quinten is de optimistische van de twee. Hij is het zonnetje in huis en zit altijd vol energie. Anouk is rustiger en kijkt meer realistisch naar het leven. Op die manier voelt hun relatie goed in balans, al levert het soms natuurlijk ook wat irritaties op.

Een emotionele rollercoaster

Al vanaf het begin van hun relatie dromen ze samen van een mooi gezin. Helaas gaat dit niet vanzelf en hebben ze vier jaar lang verschillende trajecten moeten doorlopen om hun droom te verwezenlijken. Dit traject heeft veel druk gelegd op hun relatie en was een rollercoaster aan emoties. Als ze er nu met vrienden over spreken, hoort Anouk vaak dat ze er destijds niet best aan toe was. Gelukkig is deze zware periode niet voor niets geweest en zijn ze inmiddels in verwachting van twee meisjes.

De toekomst

Als Quinten en Anouk aan de toekomst denken, zien ze vooral het gezellige en liefdevolle gezinsleven voor zich. Het lijkt ze mooi om als gezin tradities te ontwikkelen en een hechte band met elkaar op te bouwen waarin alles met elkaar besproken kan worden.

Kijk aflevering 2 van ‘Handen aan de couveuse’ nu op NPO Start.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Opgroeien & Gezin

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Opgroeien & Gezin

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief bieden we je inspirerende (geloofs)verhalen, de mooiste podcasts en programma's die raken.

Inschrijven
--:--