Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontmoet Elise en Shannen uit ‘Hoe gaat dat bij jullie thuis?’

Deze gezinnen zie je in aflevering 7

In aflevering 7 van ‘Hoe gaat dat bij jullie thuis?’ kijken we mee met Elise van der Burg en Shannen van Hees-Hompes. Wie zijn zij, welke opvoedstijl hanteren ze en wat kunnen ze van elkaar leren?

Deel:

Shannen is een echte ondernemer. Ze runt niet alleen een gezin, maar óók haar eigen restaurant. “Ik wil graag bewijzen dat het horecaleven en het gezinsleven gecombineerd kunnen worden”, vertelt ze. Shannen en haar man Guido kregen in april gezinsuitbreiding: Royce werd geboren! Hij is het broertje van Faith en Neal.

Droom achterna

Het stel heeft een zware periode achter de rug. In 2020 verloren ze hun dochter Faith na een zwangerschap van twintig weken. Deze verdrietige gebeurtenis gaf Shannen nog meer motivatie om haar droom achterna te gaan: “Door Faith besefte ik dat het leven echt kort is. Dat is eigenlijk wel de reden dat ik het restaurant ben begonnen.”

Hulp bij de opvoeding

Omdat ook Guido een eigen onderneming heeft, vraagt het stel veel hulp. De kinderen gaan nu naar een kinderdagverblijf, maar Shannen en Guido willen graag een au pair in huis. “Met zulke onregelmatige diensten heb je geen andere keus dan een vaste oppas.”

Prikkelarm opvoeden

In ‘Hoe gaat dat bij jullie thuis?’ neemt Shannen een kijkje bij het gezin van Elise. Waar Shannen alle ballen in de lucht wil houden, zorgt Elise voor zoveel mogelijk rust in huis. Elise en Ben voeden hun dochters River (bijna 3) en Summer (9 maanden) prikkelarm op. “We stellen ze niet bloot aan televisie, computers, iPads en dat soort dingen.” Ook vermijden ze speelgoed met elektronica.

Een eigen individu

Elise vindt vrijheid een belangrijk onderdeel van de opvoeding. Tijdens het ontwikkelen van hun eigen ‘ik’ wil ze haar dochters zo min mogelijk begrenzen. “Een kind is in ons gezin gekomen. Het is een eigen persoonlijkheid; een eigen individu. Wij zijn hier om hen te begeleiden. Niet om ze tot een persoon te creëren.”

Emigreren

Vanaf september verruilt de familie Van der Burg hun huis voor een bus, die door Ben wordt omgebouwd tot camper. Ze emigreren voor onbepaalde tijd naar Zuid-Amerika. Op deze manier komt vrijheid samen met een andere waarde die bij dit gezin hoog in het vaandel staat: liefde voor de natuur.

Bij elkaar over de vloer

In ‘Hoe gaat dat bij jullie thuis’ kijken Elise en Shannen allebei een dag mee in het huis en leven van de ander. Wat is het voordeel van prikkelarm opvoeden? Hoe maak je naast een drukke baan tijd om met je kinderen te spelen? En wat doen ze wanneer hun kinderen negatieve aandacht vragen?

Kijk aflevering 7 van ‘Hoe gaat dat bij jullie thuis?’ nu op NPO Start.

--:--