Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tim (22) staat binnenkort op straat

Kijk aflevering 1 van 'De HuizenFixers' nu op NPO Start

Sinds januari 2022 woont Tim (22) met een zogeheten bruikleenovereenkomst in een galerijwoning in Enschede. De verschillende woonblokken van deze wijk gaan tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw. Hier komt Tim echter niet voor in aanmerking, omdat hij enkel 'huisoppasser' is. Bovendien hoeft de anti-kraakorganisatie geen nieuwe plek voor hem te zoeken vanwege de bruikleenconstructie. Dus staat Tim straks op straat en is hij op zoek naar een nieuwe woonruimte.

Deel:

Tim is in 2020 afgestudeerd aan de Popacademie in Enschede. "Maar ik heb verder weinig binding met deze stad. Het liefst ga ik naar Zwolle of Deventer. En dan hoef ik niet in hartje centrum te zitten, alles op fietsafstand is goed." Een dorp ziet hij dan weer niet zitten, er moet wel een levendige muziekscene zijn. Tim werkt freelance als artiestenboeker bij Goomah Music in Zwolle, waar hij zeven bands onder zijn hoede heeft, en als marketeer voor hogeschool ArtEZ.

Muziek is werk en hobby

Naast de werkuren die hij in andere artiesten steekt, is Tim zelf ook muzikant. Hij speelt gitaar in de rockband Tricklebolt, die de jaren zeventig laat herleven. Het nieuwe stulpje zal genoeg ruimte moeten bieden voor zijn muziekapparatuur. "Ik veroorzaak geen overlast, hoor", lacht Tim. "Maar muziek is wel mijn hobby en dat doe ik ook graag thuis." Met de band repeteert hij in de omgeving van Zwolle. Een parkeerplaats in de buurt van zijn huis zou ook geen overbodige luxe zijn.

Woonoplossing

Qua huur kan Tim zich maximaal 763 euro per maand veroorloven, zodat hij nog huurtoeslag kan aanvragen. Hij staat bij verschillende organisaties ingeschreven, maar daar komt hij nu nog niet tussen. Tim krijgt momenteel een maandelijkse gift van zijn ouders en zij kunnen ook een garantstellingsverklaring overleggen. Hoewel Tim een stabiele freelancebasis heeft, is kopen nu geen optie omdat hij pas twee jaar bezig is en dus nog niet voldoende jaarcijfers kan laten zien. 

Tim staat open voor allerlei out-of-the-box-oplossingen. "Ik heb wel al via anti-kraak gewoond, maar zoek nu naar iets voor langere tijd. Een aantal jaar in plaats van een paar maanden. Ik zoek in m’n eentje, maar delen maakt mij ook niet uit. Geen studentenhuis, maar gemeenschappelijke ruimtes is prima."

Over 'De HuizenFixers'

In het programma 'De HuizenFixers' schiet presentator Rachel Rosier mensen te hulp die dringend een woning zoeken. Samen met een team van experts zoekt ze onontdekte mogelijkheden en out of the box oplossingen. In elke aflevering van De HuizenFixers volg je twee kandidaten die om een dringende reden op zoek zijn naar een (nieuwe) woning. De kandidaten hebben vaak al van alles geprobeerd, maar zonder succes. Het HuizenFixers-team schiet de kandidaten te hulp!

Nienke (24) woont op kamers, maar voor haar dochter is geen plek

Lees ook over:

Nienke (24) woont op kamers, maar voor haar dochter is geen plek

Kijk aflevering 1 van 'De HuizenFixers' nu op NPO Start.

--:--