Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ontroerend: Wim zong 'The Way' aan het sterfbed van zijn vrouw

Luisteraar Wim deelt de zin van zijn leven in 'Martine in de middag'

Een bijzonder moment tijdens het radioprogramma 'Martine in de middag': wanneer Martine ten Klooster haar luisteraars vraagt naar een zin met een bijzondere betekenis, deelt Wim zijn aangrijpende verhaal. Hij vertelt openhartig waarom het lied 'The Way' van Bruce Springsteen hem zo raakt.

Deel:

Het nummer van Springsteen is hét nummer van Wim en zijn vrouw. Sinds het moment dat het koppel elkaar leert kennen, vormt 'The Way' de rode draad door hun levens.

"Er biggelde een traan over haar wangen"

Wanneer Wims grote liefde door een hersenbloeding op de IC belandt, is er gevoelsmatig niets dat hij voor haar kan doen. Middenin de nacht zingt hij aan haar bed het lied dat zoveel voor hen beide betekent. "Ze was eigenlijk in coma", vertelt Wim, "maar toen zag ik nog wel een traan over haar wangen biggelen. Het was ons liedje en daarna is ze vertrokken."

'Soothe me when I'm in pain'

De zin die Wim het meeste raakt, is de zin 'The way you soothe me when I'm in pain'. "Toen ze de hersenbloeding kreeg, kon ik niks meer voor haar doen", vertelt hij geëmotioneerd. "Ik heb haar nooit echt kunnen troosten of behoeden".

Bruce Springsteen-concerten

Steeds als Wim een concert van Bruce Springsteen bezoekt, neemt hij een bordje mee met daarop de vraag of de zanger 'The Way' voor hem wil zingen. Tot nu toe is dat helaas niet gelukt, maar Wim blijft hoopvol: "Ik heb volgend jaar zes keer de kans, dus we gaan ervoor!"

Kijk en luister mee

Benieuwd naar het indrukwekkende fragment? Kijk en luister hier mee:

Geschreven door

Linda Mast - van de Pol

--:--