Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Onze seksuele samenleving moet hoognodig opgelapt worden

1 op de 10 vrouwelijke studenten wordt tijdens de studententijd verkracht. Dat bracht Amnesty deze week naar buiten. Volgens relatiecoach Cocky Drost is onze samenleving 'seksueel ziek'. "We leven in een maatschappij waarin vrouwen zich verantwoordelijk voelen voor de begeerte van mannen." Ze pleit voor een seksualiteit 2.0 waarin we laten ons niet bepalen door de kerk of maatschappij, maar dat we ons bewuster worden van onze seksuele identiteit. Sjirk Kuijper vindt dat jongens veel beter onderricht moeten worden hoe ze met meisjes om moeten gaan. Als een meisje in de ogen van een jongen zich uitdagend kleedt, dient hij “zijn ogen te zuiveren.”

Deel:

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bouwen, bouwen, bouwen

Binnen tien jaar moeten 1 miljoen huizen worden gebouwd. En deze week werd duidelijk dat het in groene gebieden moet gebeuren. Gedaan met de mooie, traditionele vergezichten over het Nederlandse platteland. Sjirk Kuijper: “dit plan is bedacht door het Economisch Instituut voor de Bouw. Die willen kiloknallers bouwen.” De oplossing volgens Kuijper: ga in de steden de hoogte in. “In de steden zijn nog bedrijfspanden die niet gebruikt worden, fabriekshallen, kantoren. Dat zijn de rotte kiezen van de stad.” 

Doe’s lief

Presentatrice Viola Holt was trending op Twitter omdat ze dacht magnetisch te worden. Blijkbaar omdat ze met een gevaccineerde in aanraking was gekomen. EO-presentator Joram Kaat kan er in eerste instantie kostelijk om lachen, maar ziet ook een andere kant. "Doe’s lief. We moeten deze mensen tegen zichzelf in bescherming nemen."  

Over de podcast Deze Week
In de opiniepodcast Deze Week nemen we de week door met, naar eigen zeggen schaamteloos christelijke krantenmaker Sjirk Kuijper, de telefoonverslaafde gelovige millennial Joram Kaat en met de altijd naar liefde in het nieuws zoekende relatie-expert Cocky Drost. Een frisse, vrolijke en scherpe blik op de actualiteit, elke vrijdagochtend om zeven uur 's ochtends op je digitale deurmat.

--:--