Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Opvoeders bij elkaar over de vloer in: 'Hoe gaat dat bij jullie thuis?'

Vanaf maandag 8 augustus om 19.05 uur op NPO 1

In ons nieuwe programma 'Hoe gaat dat bij jullie thuis?' kijken twee opvoeders met verschillende opvoedstijlen een dag mee in het reilen en zeilen bij elkaar thuis. Hoe worden dagelijkse uitdagingen vanuit een verschillende opvoedstijl aangepakt en waarom? Via NPO Start is 'Opgevoed staat netjes' te zien, een serie waarin ontwikkelingspsycholoog Steven Pont fragmenten uit 'Hoe gaat dat bij jullie thuis?' bespreekt, toelicht en opvoedtips geeft.

Deel:

In elke aflevering van Hoe gaat dat bij jullie thuis? staan twee gezinnen met verschillende opvoedstijlen centraal. Ze komen allebei een dag bij elkaar over de vloer om met elkaar mee te kijken en zonder oordeel van elkaar te leren. Na twee dagen samen, praten ze met elkaar door over hun ervaringen en geven feedback, kritiek, complimenten en tips. Een panel uit alle windstreken en lagen van de samenleving kijkt elke dag mee en geeft vanuit huis commentaar op de beelden van de gezinnen.

Echte gesprekken over opvoeden

Met elkaar praten over opvoeden is belangrijk, zegt Steven Pont: "Opvoeden is toch een beetje een proces van achttien jaar lang intelligent vooruitstruikelen en daarin kun je best iets van elkaar opsteken." Met dit programma wil de EO het échte gesprek over opvoeden stimuleren en inspireren om elkaars opvoeding niet te veroordelen, maar met elkaar in gesprek te gaan over de opvoedissues die elke opvoeder tegenkomt.

Meekijken vanaf de bank

Dagelijks kijkt een panel van vaste kijkers mee met de beelden vanuit de gezinnen. Vanaf de bank geven zij commentaar op wat zij zien gebeuren en geven hun ongezouten mening. Ondanks dat er altijd wel een mening is over hoe het er bij de ander thuis aan toe gaat, is er bovenal veel herkenning en sympathie vanuit het panel. Deelnemers aan het panel zijn onder andere de bekende families Pos en Geerts.

'Opgevoed staat netjes'

In de online serie Opgevoed staat netjes komen de meest spraakmakende, herkenbare en komische fragmenten uit zowel de afleveringen als uit het bonusmateriaal van Hoe gaat dat bij jullie thuis? aan bod. Ontwikkelingspsycholoog en gezinstherapeut Steven Pont licht aan de hand van een thema onderliggende patronen, verhoudingen, spanning of leermomenten uit. Wat ziet hij gebeuren bij de ouders onderling? Of in het gedrag tussen moeder en kind? En wat zegt dat over ons mensen? Waar zijn we bang voor, welke uitdagingen gaan we niet uit de weg en waarom? En waarom is evenwicht in een relatie belangrijk voor een veilige opvoedomgeving?

Hoe gaat dat bij jullie thuis? wordt vanaf maandag 8 augustus om 19.05 uur uitgezonden bij de EO op NPO 1. De aanvullende ondemandserie Opgevoed staat netjes is te zien via NPO Start. 

--:--