Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Oud-schaatser Michel Mulder blikt terug in 'Meer dan Goud'

Donderdag 22 juli 19.00 uur, NPO 1

In deze aflevering van dit EO-programma blikt oud-schaatser Michel Mulder terug op bijzondere momenten in zijn sport- en privéleven.

Deel:

Michel won tijdens de Olympische Spelen van 2014 als eerste Nederlander een gouden medaille op de 500 meter langebaan. Ook won hij brons op de 1000 meter en werd hij tweemaal wereldkampioen sprint. Vanavond vertelt hij over het heilige vuur en broederliefde.

Toen de EO hem benaderde met de vraag of hij – samen met vijf andere oud-topsporters – wilde meedoen aan het tweede seizoen van het tv-programma Meer dan goud, aarzelde Michel geen tel. “Ik dacht direct: natuurlijk, ontzettend leuk!” vertelt hij. “Ik had namelijk een paar afleveringen van de vorige serie gezien en was daar enthousiast over.”

Hij kijkt met genoegen terug op deze ervaring, geeft hij aan. “We verbleven als groep een weeklang op een schitterende locatie en voerden mooie, persoonlijke en soms behoorlijk emotionele gesprekken, over sport en nog veel meer.”

Lees ook: Michel Mulder: ‘Soms was die gouden medaille een kwelling’
Lees ook: Michel Mulder: ‘Soms was die gouden medaille een kwelling’

De absolute hoogtepunten voor Michel wat het schaatsen betreft? Dat hij twee keer wereldkampioen op de 500 meter werd (2013 en 2014), en tijdens de Olympische Winterspelen van 2014 in het Russische Sotsji op diezelfde afstand het hoogst haalbare behaalde: goud (tweelingbroer Ronald stond naast hem op het erepodium, met brons).

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer dan goud

Donderdag 22 juli 19.00 uur, NPO 1

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--