Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Palestijnen vuren tientallen raketten af op Tel Aviv

Geweld tussen Israël en de Palestijnen laait op

Palestijnen hebben raketten afgevuurd op de Israëlische stad Tel Aviv en omgeving, meldt het ANP. Volgens de Palestijnse beweging Hamas ging het om zo'n 130 projectielen.

Deel:

In Tel Aviv gingen de sirenes af en waren explosies te horen. Een Israëlische zender meldde zeker een dode. Ook is er sprake van gewonden. In Holon, pal ten zuiden van de stad, werd een bus geraakt.

Volgens Hamas was de actie bedoeld als vergelding voor een luchtaanval kort daarvoor van Israël op de Palestijnse Gazastrook. Daarbij stortte een torenflat in waarin een kantoor van Hamas was gevestigd. De personen in het appartementencomplex waren voor de aanval gewaarschuwd.

Het geweld tussen Israël en de Palestijnen is sinds enkele dagen opgelaaid omdat de Israëliërs tientallen Palestijnen uit hun woningen in bezet Oost-Jeruzalem willen zetten om daar Joodse kolonisten te vestigen. De Palestijnen bestookten Israël al met honderden raketten. Israël op zijn beurt neemt Hamas-doelwitten in de dichtbevolkte Gazastrook onder vuur. De jongste escalatie kostte al enkele tientallen mensen het leven, vooral aan Palestijnse kant.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--