Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Pas jaren later ontdekte ik de verschrikkelijke waarheid'

De Verandering, zaterdag 25 november, 17.30 uur, NPO 2

Esther van Willigen groeit op in een liefdevol christelijk gezin. Ze is de oudste van drie kinderen en is een aanwezig, vrolijk en gezellig meisje.

Deel:

Toch wordt Esthers jonge leven beheerst door onverklaarbare angsten. Ze durft niet naar boven te gaan, ze is bang in haar eigen slaapkamer en de deur moet altijd op slot. Niemand kan er de vinger op leggen. Er is iets gebeurd, maar wat?

Op de basisschool wordt Esther niet gezien door haar klasgenoten en heeft ze twee jaar lang te maken met mishandeling door haar leraar. Ook op het voortgezet onderwijs heeft ze het niet makkelijk. Esther trekt zich steeds meer terug en wil door iedereen met rust gelaten worden. Soms blijft ze uren onvindbaar. “Esther belde me en zei dat ze een eind aan haar leven wilde maken. Het was een afschuwelijke tijd,” vertelt haar moeder.

Wil je naar aanleiding van dit artikel doorpraten? Heb je op dit moment hulp nodig? Kijk dan op 113.nl of bel met 0800-0113.

Als Esther 28 jaar is, overlijdt plotseling een familielid. Deze gebeurtenis maakt enorm veel los in Esther. Ze gaat op onderzoek en komt tot een schokkende ontdekking. Er blijkt toch een aanleiding te zijn voor haar angsten, maar Esther heeft dit al die jaren zo ver weggestopt dat ze het zelf niet meer kan herinneren.

Hoe Esther achter de verschrikkelijke waarheid komt en wat het met haar doet, zie je in ‘De Verandering’.

De Verandering

Zaterdag 25 november, 17:30 uur, NPO 2 of bekijk de uitzending terug via NPO Start.

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--