Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Peter Heerschop in 'De Kist'

Maandag 4 januari, 23.20 uur, NPO 2

Een gloednieuwe serie van De Kist begint maandag 4 januari met als gast cabaretier Peter Heerschop. Aan presentator Kefah Allush vertelt hij onder meer over het overlijden van zijn vader, zo’n tien jaar geleden.

Deel:

 “Mijn vader was verwarmingsmonteur, een echte arbeider. Hij zei nooit: ‘ik hou van je.’ Later besefte ik: hij heeft dat in alles gezegd. Voor mijn vader was ik nog steeds zijn jongetje. Ik was gewoon Pietje.”

Doodgaan

Heerschop vertelt ook over een moment in zijn leven dat hij zelf dacht dat hij dood zou gaan vanwege een probleem met zijn hart. “Ik lag in het ziekenhuis en had vrede met de gedachte aan doodgaan. Ik had veel mooie dingen gedaan. Toen kwam mijn dochter – toen 12 –  binnen die hard huilde. En ik dacht: het is helemaal niet goed zo! Ik moet nog veel doen voor haar en anderen.”

Bedachtzaam

Dit jaar werd Peter Heerschop zestig, midden in de coronacrisis. “Je wordt steeds meer bedachtzaam met het ouder worden”, merkt hij op. “In deze coronatijd ben ik op zoek naar zorgeloosheid, onbevangenheid. Ik ga meer wandelen met mensen, eten met vrienden. Ik wil zorgen dat ik iets voor anderen kan betekenen.”

De Kist

Maandag 4 januari, 23.20 uur, NPO 2

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--