Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Peter Vlug overleden (90)

Mede-oprichter en oud-directeur Stichting Opwekking

Op vrijdag 11 februari is Peter Vlug op 90-jarige leeftijd in zijn woonplaats Voorthuizen overleden. Samen met zijn vrouw Else Vlug-Hoekendijk, speelde hij een belangrijke rol in de ontwikkeling van de pinksterbeweging in Nederland.

Deel:

Samen met Ben en Wiesje Hoekendijk richtte Peter Vlug op 1 april 1960 Stichting Opwekking op, met Ben als directeur en Peter als zijn rechterhand. Zijn organisatietalent en dienstbaarheid kwamen hem daarbij goed van pas. De eerste jaren stonden in het teken van tentcampagnes, in de jaren zeventig gevolgd door de One Way Days. Een familiekamp-meeting tijdens Pinksteren 1970 groeide uit tot de Pinksterconferentie in Vierhouten, dat wegens ruimtegebrek in 1996 werd verruild voor het terrein van Walibi-Holland in Biddinghuizen.

Directeur Stichting Opwekking

Peter Vlug nam in 1990 het stokje over van Ben Hoekendijk, en werd directeur van Stichting Opwekking. Opwekking raakte betrokken bij de Mars voor Jezus en tal van andere lokale en landelijke initiatieven. In september 1999 droeg Peter Vlug het leiderschap over aan Joop Gankema.

Passie en bevlogenheid

“Peter is altijd actief betrokken gebleven bij Opwekking en volgde de ontwikkelingen op de voet. Ik heb hem persoonlijk leren kennen als een man die in vuur en vlam bleef voor het koninkrijk van God, vol van de Heilige Geest. Zelfs op hoge leeftijd sprak hij met onverminderde passie en bevlogenheid over zijn Heer en Heiland, en over wat Opwekking door Gods genade heeft mogen doen in Nederland. Dan straalden zijn ogen en herhaalde hij: ‘Nederland heeft Jezus nodig’, en voegde hij er aan toe: ‘en ga met je tijd mee!’. Daarmee doelde hij op de digitale ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Wat een geestkracht en wat een voorbeeld! Ik ben deze unieke man van geloof enorm dankbaar voor zijn geloofsvertrouwen en zijn gehoorzaamheid aan God,” aldus Ruben Flach, directeur van Opwekking.

Peter Vlug zal in besloten kring worden begraven.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--