Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Piet Houtman op Israëlzondag: 'Geen tweesporenbeleid'

'Zin, Zout en Zegen', zondag, 19.00 uur, NPO Radio 5

Deel:

Het radiomagazine Zin, Zout en Zegen (EO) is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen. Wat is de rol van geloof in het dagelijks leven? Op Israëlzondag spreekt Yvonne Sprunken met ds. Piet Houtman. Hoe kijkt deze predikant tegen Israël aan? 

"Zou het niet zo kunnen zijn dat God voor de Joden een apart verlossingsplan heeft?" vraagt presentator Yvonne Sprunken. "Want Hij gaat immers met dit volk een hele eigen weg?" Vol aandacht kijkt ze Piet Houtman aan. "Nee, er is maar één mogelijkheid om bij God te horen en dat is via Jezus. Dat geldt zowel Jood als christen," antwoordt de emeritus predikant. "God houdt er geen tweesporenbeleid op na."

Vervulling van Gods belofte?

Hij staaft zijn mening met een preek, gebaseerd op gedeeltes uit Romeinen 9 en 11, waarin Paulus schrijft dat hij enorm verdrietig is over het ongeloof van zijn volk, de Joden. Yvonne wil in Zin, Zout en Zegen van Piet weten of hij gelooft dat de stichting van de staat Israël in 1948 de vervulling van Gods belofte is. 

'Zin, Zout en Zegen' op Israëlzondag

Op deze Israëlzondag gaat Yvonne Sprunken met Piet Houtman mee naar zijn kerk: de gereformeerd-vrijgemaakte kerk ‘De Burcht’ in Barneveld, waar hij lid is en ook regelmatig voorgaat. Luister hier alvast naar deze uitzending. 

Zondag 4 oktober, 19.00 uur, NPO Radio 5

--:--