Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pieter deed op 78-jarige leeftijd belijdenis

'Zie je zondag!' vanuit Wageningen; zondag, 9.20 uur, NPO 2

Deel:

Het leven is soms een lange zoektocht naar je bestemming. Dat hebben ook de twee mensen ervaren die Marleen Stelling deze week in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Wageningen ontmoet. In Zie je zondag (EO) luistert ze naar de bijzondere levensverhalen van Cathalijne en Pieter. 

Cathalijne wilde graag buschauffeur wilde worden. Maar bij haar pogingen om haar doel te bereiken, ondervond ze veel tegenslag. Dankzij haar eigen doorzettingsvermogen, hulp van Boven en steun uit de gemeente wist ze haar droom toch te verwezenlijken. Ondertussen deed ze bovendien een belangrijke ontdekking over haar afkomst.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Zie je zondag! Marleen Stelling Cathaline
Marleen Stelling ontmoet in 'Zie je zondag!' Cathalijne, die vertelt hoe haar droom werkelijkheid werd.

Ook de levensweg van Pieter kende de nodige kronkels. Nadat hij jarenlang zijn eigen plan had getrokken, ervoer hij dat hij door God bij de kladden werd gegrepen. Hij kwam terecht bij de NGK in Wageningen. Pieter vertelt in Zie je zondag! aan Marleen Stelling dat hij daar vorig jaar – op zijn 78e ­– openbare geloofsbelijdenis deed. 

Zie je zondag! – NGK Wageningen

Presentator Marleen Stelling duikt in de wereld van protestantse gemeenten; van conservatief tot vrijzinnig, van ingetogen tot uitbundig, van traditionele dorpskerk tot migrantenkerk. Hoe geven kerken zichzelf vorm om in deze tijd relevant te zijn? In deze aflevering van Zie je zondag! ontmoet ze Pieter en Cathalijne in de Nederlands Gereformeerde Kerk in Wageningen. 

Zondag 25 april, 9.20 uur, NPO 2

Kijk 'Zie je zondag!' hier terug

--:--