Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Video van de Zandkunstenaar: pijn en hoop in Beiroet

Giro555: Samen in actie voor Beiroet

Zandkunstenaar Gert van der Vijver geeft via een speciaal gemaakt zandkunstwerk uitdrukking aan de pijn en hoop in Libanon. De film eindigt met de Bijbelse Libanon ceder die in deze film symbool staat voor hoop in Christus.

Deel:

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De video ging viral in Beiroet. De plaatselijke hulporganisaties zijn onder de indruk van de beelden. Youth for Christ Beiroet schrijft: "We hebben de prachtige video bekeken met tranen in onze ogen. We waarderen het enorm dat zoveel Nederlandse kerken en gemeenschappen achter ons staan."

Dankbaar

Ook de organisatie DSPR (Department of Service to Palestinian Refugees) is dankbaar voor de video. 'We willen Kerk in Actie hartelijk danken voor de mooie video van de Zandkunstenaar. De beelden verwoorden precies de pijn die wij hier voelen. Het is voor ons een bemoediging om te zien dat de video eindigt met het beeld van de ceder. Dit is een enorm belangrijk symbool voor ons hier in Libanon, en het wordt ook meerdere keren genoemd in de Bijbel. God's zegen toegewenst bij jullie werk."

Giro555

Kom ook in actie en help de slachtoffers van de verwoestende explosie in Beiroet. Maak uw bijdrage over op Giro555 NL 08 INGB 0000 0005 55 t.n.v. Giro555, o.v.v. 'Samen in actie voor Beiroet' of doneer online.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--