Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pimp je Bijbel: tips voor een nieuwe Bijbelcover!

Het is tijd om lekker creatief bezig te gaan. Wat dacht je ervan om je Bijbeltje wat op te fleuren? Je Bijbel kan vast wel een nieuw jasje gebruiken. Hier zijn wat leuke ideeën van Pinterest.

Deel:

Hoesje naaien

Bijbel_Pimp

Deze Bijbelcover zie je regelmatig voorbijkomen. Met bijvoorbeeld een tafelzeil kun je prima een mooie cover maken. Meet eerst je Bijbel op en knip het juist formaat rechthoek uit. Naai aan de boven- en onderkant een paar stukjes vast. Je moet de hoes na afloop makkelijk om je Bijbel kunnen doen. Hier lees je de volledige uitleg. 

De geverfde Bijbel

Pimp_bible

Hiervoor is een effen Bijbel het handigst. Kies een hardcover Bijbel in één kleur zonder tekst erop. Bedenk wat je op je cover wilt en schets dit eerst even op een blaadje. Vergeet niet om voor het verven de Bijbelpagina’s in te pakken in wat plasticfolie. Jammer als er verfspetters op de bladzijden komen! Verf dan de kaft egaal wit. Laat dit een paar uur drogen en begin dan met je eigen ontwerp. De teksten kun je bijvoorbeeld handletteren. Lees hier meer uitleg. 

Zelf ontwerpen

Schermafbeelding_2018-10-18_om_14.52.13

Ben je niet zo goed met verven of naaien? Geen nood! Via www.ontwerpjebijbel.nl kan je online je Bijbelcover ontwerpen. Het nadeel is wel dat je de Bijbel erbij koopt en het dus niet met je eigen Bijbeltje kan. Maar je hebt geen kans op uitgeschoten verfstreken of frustraties bij het naaien. Het is ook leuk als cadeautje! 

Bron: Pinterest

--:--