Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Pinksterconferentie Opwekking 2024: programma, livestream en tickets

Kom langs bij de EO-stand!

Van vrijdag 17 mei t/m maandag 20 mei 2024 organiseert Opwekking voor de 54ste keer haar jaarlijkse Pinksterconferentie. Dit jaar is het thema ‘Dichterbij’. De conferentie vindt plaats op de vertrouwde plek in de polder: het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen.

Deel:

"De Pinksterconferentie is een plaats waar mensen van alle leeftijden en uit alle kerkelijke achtergronden welkom zijn om het Pinksterfeest mee te vieren," schrijft stichting Opwekking op de website. Naast het hoofdprogramma voor volwassenen, zijn er ook programma’s speciaal voor kinderen, tieners en jongeren. En ook voor mensen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis is er een programma in de Bijzondere Mensen Tent.

Wat is er te beleven op Opwekking?

Op het festivalterrein vind je meerdere tenten waar diensten, seminars, workshops en muziekoptredens zijn. Er is een grote tent waar het hoofdprogramma wordt gehouden, maar er is ook bijvoorbeeld een tent met activiteiten voor jonge kinderen en een 'Teenzone' voor tieners. Op zondagmiddag is er een massale 'sing-in' in de open lucht. Hier worden zo'n 50.000 mensen verwacht.

De EO op Opwekking

Ook de EO is aanwezig dit pinksterweekend. Breng een bezoekje aan de EO-truck en kom langs bij de EO-stand (Mission Boulevard). Doe mee aan een MEGA kleurplaat op nummer of luister naar de gloednieuwe podcast 'Man van Nazareth'. En natuurlijk kun je bij de EO-stand eindelijk je nieuwe BEAM-trui scoren! Daarnaast organiseren we in het seminarprogramma een seminar over AI (AI, een zegen of een vloek?) Daarnaast is Life Rules aanwezig met een eigen programma op het Jongerenterrein. Een overzicht van wat er allemaal te doen is rondom de EO-stand en de EO-truck vind je hier.

Opwekking 2024: waar en wanneer?

Van vrijdag 17 mei t/m maandag 20 mei 2024 organiseert Opwekking voor de 54ste keer haar jaarlijkse Pinksterconferentie. Dit jaar is het thema ‘Dichterbij’. De conferentie vindt plaats op de vertrouwde plek in de polder: het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. In 2025 zal de conferentie rond Hemelvaartsdag worden georganiseerd.

Welke sprekers zijn er op Opwekking 2024?

Het volledige programma vind je op de website van stichting Opwekking.

Waar kan ik tickets krijgen voor Opwekking?

Kom je dit jaar een dag naar de Pinksterconferentie? Of verblijf je het hele weekend buiten het conferentieterrein en kom je meerdere dagen?  Ook als daggast (alle leeftijden) moet je een ticket bestellen. Mocht je dit niet van tevoren hebben gedaan, dan kun je, mits er nog tickets beschikbaar zijn, ook ter plekke een ticket bestellen. De weekendkaarten en de dagkaarten voor zondag zijn helaas al uitverkocht.

Pas op! Op de verschillende socials zijn mensen actief met minder goede bedoelingen. Kaarten worden aangeboden en afgerekend, maar nooit geleverd. Ook zijn mensen opgelicht via Marktplaats. Koop je tickets dus alleen op de officiële website van Opwekking of ruil via de Facebookpagina van Opwekking.

Bekijk de Opwekking livestream (en kijk terug)

Ook als je niet naar Biddinghuizen komt, kun je de Pinksterconferentie meebeleven. Een groot deel van het programma wordt namelijk uitgezonden via het digitale platform van Opwekking. Ook kun je verschillende samenkomsten terugkijken.

Opwekking 2025 rond Hemelvaartsdag

De Pinksterconferentie van Opwekking vindt in 2025 en 2028 niet plaats tijdens Pinksteren maar tijdens het hemelvaartsweekend. De reden daarvoor is dat in 2025 en 2028 Pinksteren laat in het jaar valt (8 juni 2025) en daardoor een te korte afbouw- en opbouwtijd ontstaat tussen de evenementen Opwekking en Dancefestival Defqon. Deze beide evenementen zijn in de loop der jaren flink gegroeid en daarmee is de overlap van werkzaamheden onoverbrugbaar.

Quiz: wat weet jij van Pinksteren?

Quiz: wat weet jij van Pinksteren?

Hoeveel weet jij over Pinksteren? Test in 8 vragen jouw kennis over deze feestdag en maak kans op mooie prijzen.

Doe mee!

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--