Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Is de Bijbel nog wel van deze tijd? Podcast ‘Dit is de Bijbel’ zoekt het uit

Drie theologen over de relevantie van de Bijbel

De Bijbel is niet meer van deze tijd; vrouwonvriendelijk, ouderwets, gewelddadig… Wat moet je daar nu mee? Precies dat onderzoekt David Boogerd in de nieuwe EO-podcast ‘Dit is de Bijbel’.

Deel:

Wat maakt die eeuwenoude Bijbel in deze tijd nog steeds zo interessant en relevant? David Boogerd, presentator van De ongelooflijke podcast, gaat hierover in gesprek met een vast panel van theologen: Arnold Huijgen, Stefan Paas en Theoloog des Vaderlands Almatine Leene. Dat doet hij in een nieuwe podcast: Dit is de Bijbel.

Belangrijkste boek

David: “De Bijbel is eigenlijk een heel eigenaardig boek. Ik merk dat veel christenen de Bijbel het belangrijkste boek uit hun leven noemen, hun fundament. Maar als ik dan verder met ze in gesprek ga blijkt dat ze de Bijbel heel weinig echt lezen en afstand voelen tot wat er in geschreven staat. Met deze podcast wil ik graag op een eerlijke en verdiepende manier over de Bijbel te praten. En daardoor hoop ik dat mensen weer geprikkeld worden om meer met die Bijbel aan de slag te gaan en hem te omarmen. Dat doe ik samen met drie theologen, omdat zij over de Bijbel praten vanuit hun passie en liefde voor dit boek.”

Raar boek

“De Bijbel is niet voor bange mensen,” zegt theoloog Stefan Paas in Dit Is De Bijbel. Predikant Arnold Huijgen noemt de Bijbel een “raar boek” vol met “bizarre verhalen”. In de eerste aflevering, die vandaag is uitgekomen, gaat David in gesprek met Arnold Huijgen over waarom we ons überhaupt in de Bijbel zouden moeten verdiepen? En hoe kunnen we de Bijbel plaatsen in deze tijd?

Gespreksvragen

Iedere zaterdag verschijnt er een nieuwe aflevering van Dit is de Bijbel, met daarbij gespreksvragen om door te praten over de podcast. Met je Bijbelkring, studentenvereniging of vrienden. De gesprekvragen kunnen binnenkort gedownload worden op de pagina van Dit is de Bijbel.

Dit is Bijbel is een samenwerking van de EO en de IZB.

Bekijk hier de trailer van de podcast ‘Dit is de Bijbel’:

Beluister Dit is de Bijbel via Spotify.

Op zoek naar meer podcast? Beluister hier Eva-podcasts en Eva-tips.
Of luister naar een van de vele EO-podcasts.

Geschreven door

Annemarie Kok-van Twillert

--:--