Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Podcast Wim Grandia: Zoek eerst het koninkrijk van God

Wim Grandia: ‘Je bent een hemelburger!’

Het koninkrijk van God kan soms behoorlijk ver weg klinken. Maar God vraagt van ons dat wij het koninkrijk zoeken. Dominee Wim Grandia vertelt in deze podcast over vier kenmerken van het koninkrijk van God en vertelt dat deze juist dichterbij is dan wij soms denken.

Deel:

In de podcast zegt Wim: “Besef je weleens dat je deel uitmaakt van het koninkrijk van God? God heeft ons gered uit de macht van de duisternis en ons overgebracht naar het rijk van Zijn geliefde Zoon, die verlossing heeft gebracht. Je staat ingeschreven in het hemelse register: je bent een hemelburger!” 

Gebrokenheid 

“Paulus vergelijkt het koninkrijk met een kostbare schat. Hij schreef: ‘Het goede nieuws is een schat en ik ben de breekbare kruik waarin die schat bewaard wordt.’  Wij zijn nog niet in het koninkrijk, maar het koninkrijk is al wel in ons! Juist door de breekbaarheid van ons leven kan het licht van Gods koninkrijk stralen. Hij wil met al die scherven van ons leven een stralend kunstwerk maken,” vertelt Wim.  

‘Door de breekbaarheid van ons leven, kan het licht van Gods koninkrijk stralen’  

Er zijn vier kenmerken van het koninkrijk van God, die door ons leven heen zichtbaar mogen worden. Wim Grandia spreekt over gerechtigheid, vrede, vreugde en kracht. Te midden van onze gebrokenheid, onze zwakheid en de stormen in ons leven wil God ons deze dingen geven, vertelt hij.  

Het koninkrijk zoeken 

“God geeft ons daarom ook een opdracht. In de Bijbel staat: zoek eerst het koninkrijk van God en alle andere dingen zullen u erbij gegeven worden. We zijn druk bezig met alle dagelijkse dingen van het leven, maar zoek nou eerst het koninkrijk. Dan komt de rest daarna.”  

In de podcast gaat Wim Grandia op deze thema’s in, met leerzame voorbeelden en verhalen. Luister de podcast hier: 

Luister via: Spotify | Soundcloud | Itunes

Geschreven door

Eva Celine Prins

--:--