Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Podcasts voor bemoediging en rust

Met o.a Michelle van Dusseldorp over licht leven te midden van pijn

Ben je toe aan rust, bemoediging of bezieling? Deze podcasts kunnen je daarbij helpen. Zo vertelt Michelle van Dusseldorp over licht leven als alles om je heen donker lijkt, en neemt coach en therapeut Marjolijn Rietveld je mee naar de zee of het bos om daar dichterbij Jezus te komen.

Deel:

Het leven kan soms knap ingewikkeld zijn. En toch belooft Jezus ons een Licht Leven. Maar wat betekent dat precies? Kun je Licht Leven te midden van pijn, stress en conflicten? En, is Licht Leven te leren? Tijdens Eva’s studie-tweedaagsei in 2020 ging psychologe Michelle van Dusseldorp in verschillende seminars uitgebreid met deze vragen aan de slag. Je kunt haar seminars beluisteren via de podcasts hieronder.

Hoe fijn is het als je even kan ontsnappen samen met Jezus? ‘Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven,’ zegt Hij in Mattëus 11:28. En dat is precies wat jij vandaag mag doen. Met behulp van deze drie meditaties ga je naar Hem toe en rust je uit. Je moet helemaal niks, je hoeft er alleen maar te zijn.

Spreekster, coach en therapeut Marjolijn Rietveld vroeg zich af: hoe verbindt een mens zijn gedachten, hart, lichaam en geest? ''Ik ging op zoek en één van de mooiste ontdekkingen deel ik in deze podcast met jou: de kracht van je verbeelding om Jezus te ontmoeten. Iedereen denkt in beelden, Jezus vertelt daarom ook veel verhalen. Beelden zien mensen voor zich in gedachten en daardoor onthouden ze informatie beter. In de Bijbel zie je dat God mensen ‘beelden’ geeft: dromen en visioenen. Ook later in de kerkgeschiedenis zie je dit ‘beeld denken’ terugkomen als gebruik. Ignatius van Loyola bad bijvoorbeeld met zijn zintuigen. Hij las de Bijbel en verbeelde zich dat hij erbij was.

Ik hoop dat deze meditaties tot zegen gaan zijn voor jou. Als rustmoment en als verdieping in het beleven van jouw relatie met Jezus.“

--:--