Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Predikant Rick Warren over zelfdoding zoon

“God gebruikt onze pijn om anderen tot zegen te zijn”

Voor de eerste keer sinds de zelfdoding van hun zoon, zijn Rick en Kay Warren weer te zien in de media. In een interview met CNN spreken ze over hun christelijke geloof en hun missie om de ernst van psychische stoornissen onder de aandacht te brengen.

Deel:

Vijf maanden lang hebben de Warrens niet van zich laten horen, nadat hun zoon Matthew in april met een wapen zijn leven beëindigde. Matthew leed aan een psychische stoornis en belandde in een diepe depressie. Uiteindelijk schoot hij zichzelf dood.
 
Ouders Rick en Kay Warren delen nu hun persoonlijke tragedie zodat ze "andere families kunnen behoeden voor de pijn die ze moeten meemaken." "Het is zo belangrijk dat mensen, hoe wanhopig ze ook zijn, weten dat er hoop is en dat ze niet moeten opgeven," aldus Kay in het interview met CNN.
 
Meer op Jezus lijken
Rick Warren is oprichter en voorganger van de Saddleback Church in Californië, een van de grootste kerken in Amerika. Naar aanleiding van het sterven van zijn zoon houdt hij een prekenserie over persoonlijke strijd. Volgens Warren wil God onze pijn gebruiken om Zijn plannen te vervullen. “Door lijden kunnen christenen meer op Jezus lijken. Onze pijn kan worden gebruikt om anderen te zegenen. Gebruik uw lijden om te getuigen," zegt Warren, verwijzend naar Korintiërs.
 
In onderstaande video is een onderdeel van het interview te zien.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron & video: CNN

--:--