Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Presidentschap Hillary Clinton leek in 2016 heel dichtbij

Verkiezingsstrijd tegen Trump in 'Hillary'; donderdag, 22.40 uur, NPO 2

Deel:

De documentaireserie Hillary (VPRO) laat zien hoe Hillary Rodham Clinton een van de meest bewonderde en verguisde vrouwen ter wereld werd. In 2016 was de vroegere 'first lady' de Democratische tegenstander van Republikein Donald Trump. Het lukte Clinton niet om hem te verslaan. 

Deze laatste aflevering van uit de documenairereeks volgt de voor- en tegenspoed die Hillary Clinton ondervindt op de weg van senator naar presidentskandidaat. Uiteindelijk zien we hoe ze toeleeft naar de laatste dagen tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen in 2016. De kijker krijgt niet eerder vertoonde beelden uit deze verkiezingsstrijd te zien.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Hillary Clinton presidentsverkiezingen 2016
Presidentskandidaat Hillary Clinton maakt een selfie met een van haar fans. Credits: VPRO.

Regisseur Nanette Burstein kreeg ongekende toegang tot de Amerikaanse voormalige presidentsvrouw, senator, minister van Buitenlandse Zaken en presidentskandidaat. Het levert een opmerkelijk beeld van Hillary’s leven en carrière op. In de documentaireserie Hillary interviewt ze Hillary zelf, echtgenoot Bill, vrienden en journalisten. 

(Tekst loopt door onder de foto.)

Hillary Clinton verkiezingsdebat
Hillary Clinton tijdens de verkiezingscampagne. Naast haar dochter Chelsea. Credits: VPRO.

Volgens velen stevende Hillary af op het presidentschap. Ze won bij de verkiezingen op 8 november 2016 de 'popular vote' (ze kreeg de meeste stemmen), maar haar tegenstander Donald Trump verzamelde de meeste kiesmannen achter zich en werd president. 

Hillary (slot)

Donderdag 23 april, 22.40 uur, NPO 2 

Beeld: VPRO

--:--