Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Quiz: wat weet jij van onze gelovige Oranje-spelers?

Test jouw kennis met 7 vragen over ons Nederlands elftal

Het EK voetbal is in volle gang. Op woensdag 10 juli speelt Oranje in Dortmund tegen Engeland. De missie? Een plek in de finale van het toernooi. Het is je misschien wel opgevallen: veel spelers van het Nederlands elftal delen open over hun geloof in God. Denk bijvoorbeeld aan Cody Gakpo, Memphis Depay en Wout Weghorst. We gingen op zoek naar een aantal mooie uitspraken en leuke feitjes over 'ons' Oranje en hun geloof. Benieuwd wat jij weet? Doe de quiz!

Deel:

Het geloof van Cody Gakpo

Cody Gakpo scoorde dit EK al drie doelpunten: tijdens de groepswedstrijd tegen Polen, de groepswedstrijd tegen Oostenrijk en de achtste finale tegen Roemenië. De Oranje-ster steekt niet onder stoelen of banken dat hij in God gelooft en is - samen met Memphis Depay - aanvoerder van een groepje gelovige spelers die voor de wedstrijden samen bidden. Zo vertelde Denzel Dumfries in 2022 dat Gakpo hem 'dichter bij God had gebracht'. En wanneer Gakpo scoort, wijst hij regelmatig met een vinger naar de hemel.

Memphis Depay over zijn geloof

Memphis Depay kwam in 2016 in aanraking met het christelijk geloof, toen iemand hem over God vertelde. Ook hij viert zijn goals met een speciaal teken: Memphis stopt zijn vingers in zijn oren om te laten zien dat hij doof is voor de mening van mensen. Hij wil maar naar één iemand luisteren: God. Daarna wijst hij met zijn vinger naar de lucht.

Zo kwam Wout Weghorst tot geloof

Wout Weghorst kwam op een bijzondere manier tot geloof: hij wandelde door zijn geboortedorp Borne (Overijssel) en nam spontaan een kijkje in een kappelletje die hij daar zag. "Dat beviel me", zei hij eens tegen de Volkskrant. "Ik vind het prettig dat daarboven iemand is." Later liet Weghorst de kapel op zijn arm tatoeëren. Zo wordt hij altijd herinnerd aan dit bijzondere moment.

Veel voetballers Nederlands elftal delen geloof

Praat mee

Veel voetballers Nederlands elftal delen geloof

Vind je het mooi dat voetballers open voor hun geloof uitkomen? Praat mee op ons journalistieke platfor 'DIT'!

Fotocredits: ANP Foto

--:--