Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rachel en Dwight onderzoeken in 'Drop It' wapenbezit jongeren

Vrijdag, 20.25 uur, NPO 3

Deel:

In het EO-programma Drop It doen Dwight van van de Vijver en Rachel Rosier onderzoek naar wapenbezit en -gebruik onder jongeren. Waarom lopen jongeren met wapens, hoe groot is dit probleem en wat is de oplossing? Dwight en Rachel spreken met daders, slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers. 

Tijdens de landelijke wapeninzamelactie van 11 tot en met 17 oktober kunnen jongeren kunnen anoniem en straffeloos hun steek- en vuurwapens inleveren bij elk politiebureau in Nederland. EO-presentatoren Dwight van van de Vijver en Rachel Rosier duiken deze week in Drop It in de wereld van steekmessen, Glock-pistolen en tasers.

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Rachel heeft confronterende ontmoetingen met jongeren die deze wapens op zak hebben. Maar ook spreekt ze slachtoffers en nabestaanden die vertellen over de impact van wapenbezit en -gebruik in hun leven. 

Daders en slachtoffers steeds jonger

"Het is belangrijk dat we dit programma maken omdat de lijn tussen jezelf veilig voelen en je onsterfelijk voelen door een wapen dun is. En er vallen doden, daders en slachtoffers zijn steeds jonger," zegt Dwight. "Daarom is het belangrijk dat we oog hebben voor deze jongeren en onderzoeken hoe we meer slachtoffers kunnen voorkomen." De presentator, die jarenlang zelf in het blauw liep, gaat bij de politie in Den Haag op zoek naar antwoorden. 

Drop It

Dwight van van de Vijver en Rachel Rosier vragen zich af waarom er steeds meer jongeren met messen en soms zelfs met vuurwapens rondlopen. In Drop It onderzoeken ze het toenemende wapenbezit onder de jeugd. Tijdens de landelijke wapeninzamelactie kunnen jongeren hun wapen anoniem en straffeloos inleveren op het politiebureau. 

Vrijdag 15 oktober, 20.25 uur, NPO 3 

--:--