Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rachel Held Evans overleden op 37-jarige leeftijd

Schrijfster en spreekster sterft onverwachts

Christelijke schrijfster en spreekster Rachel Held Evans is op zaterdagochtend 4 mei overleden. Midden april werd ze in het ziekenhuis opgenomen en een ernstige allergische reactie op antibiotica.

Deel:

Volgens haar echtgenoot Dan Evans kreeg Rachel in het ziekenhuis aanhoudende aanvallen. Artsen brachten haar vervolgens in een kunstmatige coma, maar desondanks kwamen sommige aanvallen terug. Op donderdagochtend verslechterde haar toestand en ontdekten de artsen dat haar hersenen waren aangetast. Op zaterdagochtend overleed Rachel.

Surrealistisch

"Deze hele situatie is surrealistisch,” schrijft haar man Dan in een mail naar vrienden en bekenden. “Ik heb het gevoel dat ik het verhaal van iemand anders vertel."

Rachel was een veelgevraagd spreekster en schrijfster in over de hele wereld en ook in christelijk Nederland. Haar meest bekende boek is De deugdzame huisvrouw, waarin ze een jaar lang alle bijbelse instructies voor vrouwen uitprobeert. Dan: “Rachel zette zichzelf altijd op de tweede plaats. Ze genoot ervan om anderen te zien bloeien. Ze had weinig ruimte voor kleinzieligheid en een groot hart voor mensen. Allemaal dingen waarvan ik wilde dat ik ze haar eerder had verteld, toen ik nog het voorrecht had haar gezelschap te houden.”

Bron: CNN

--:--