Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rachel Rosier in 'De Kist' over verlies broer en moeder

'Na de dood houdt het niet op'; maandag, 23.35 uur, NPO 2

Deel:

Kefah Allush praat in De Kist met bekende Nederlanders over leven en dood. In deze aflevering is EO-presentator Rachel Rosier te gast. Zij kwam in haar eigen leven diverse keren van zeer nabij in aanraking met de dood. 

Rachel Rosier (30) is de stoere presentator van populaire kinderprogramma’s als Checkpoint en Topdoks. Ze praat in De Kist met haar collega Kefah Allush over de dood, iets waar ze ondanks haar jonge leeftijd regelmatig over nadenkt. Maar bang is ze er niet voor.

(Tekst loopt door onder de video.) 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Rachel vertelt aan Kefah hoe ze zelf met de dood te maken kreeg. Haar broer overleed op zijn veertiende, toen Rachel elf jaar was. En haar moeder was vijftig toen ze na een lang ziekbed stierf.

Kefah Allush over 'De Kist'

"Het is bijzonder te zien dat hoe lang je dit ook doet, je altijd weer uitkomt bij de kern van iemands bestaan," vertelt presentator Kefah Allush over de gesprekken die hij wekelijks met BN'ers voert in De Kist. "De dood blijkt vaak een zaadje te zijn voor de groei van een nog groter gesprek. Dat mensen mij dit allemaal durven te vertellen voor het oog van de camera blijft iets wonderlijks.” 

Het waren traumatische gebeurtenissen die bepalend bleken voor haar leven. Het rouwen viel haar zwaar. "Na de dood houdt het niet op," gelooft Rachel. “Maar hoe de hemel eruitziet, dat weet ik niet.”

De Kist: Rachel Rosier

Maandag 19 oktober, 23.35 uur, NPO 2

Kijk 'De Kist' hier terug

--:--