Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ray Charles doet nu in de hemel voorbede voor worstelende gelovigen

Deel:

Deze heilige herrie heeft eeuwig leven, weet Corjan. Ray Charles bracht de kerkmuziek niet alleen op straat, hij heeft z’n muziek inmiddels meegenomen naar de hemel. 

U2 bracht me bij B.B. King, en B.B. King nam me bij de hand en bracht me bij deze blinde legende uit de United States: Ray Charles. Samen bestormen ze de hemel met hun Sinners Prayer. Het zondaarsgebed van Ray Charles en Blues-Boy King is een van mijn favorieten geworden.

Gospel en gedichten

Ray Charles, de godfather van de soul bracht de kerkmuziek op de straat. De blinde Ray Charles brouwde zijn eigen muzikale elixer van gospelsongs uit de kerk en hij combineerde dit met populaire gedichten en jazzy/pop arrangementen. The genius bleek een innovator, een doorzetter en een optimist. Zijn laatst album, Genius Loves Company, dat twee maanden na zijn dood vrijgegeven werd, bevat duetten met o.a. B.B. King, Elton John en Van Morisson en is een klassieker in de popgeschiedenis.

Voorbede voor worstelende gelovigen

In mijn dromen stuurt Ray nu in de hemel complete gospelkoren aan. Het nummer Sinners Prayer zit natuurlijk nog steeds in het repertoire. Niet meer voor Ray en B.B. zelf, maar de mannen doen voorbede voor de worstelende gelovigen op aarde. B.B. King speelt met de ogen dicht op zijn gitaar, Ray Charles speelt piano, met pretlichtjes in zijn ogen kijkt hij even opzij naar Onze-Lieve-Heer. Ze zijn weer eens op dreef. God schudt vriendelijk zijn hoofd… En glimlacht.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Corjan Matsinger

--:--