Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept amandeltaartjes

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze amandeltaartjes ook maken.

Deel:

8 taartvormpjes van 10 cm doorsnee

Ingrediënten:

Kruimeldeeg

  • 250 g bloem
  • ½ tl zout
  • 50 ml koud water
  • 125 g roomboter in blokjes
  • 40 g kristalsuiker
  • Zest van 1 sinaasappel

Het beslag

  • 120 g amandelmeel
  • 3 eieren
  • 25 g gezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 30 g kristalsuiker
  • 1 el vanille
  • Amandelschaafsel voor de garnering

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bereidingswijze:

Bereid het kruimeldeeg

  • Meng alle ingrediënten in een kom en kneed deze met je handen.
  • Vorm een bal met het deeg en druk het plat.
  • Wikkel in plasticfolie en leg het deeg 1 uur in de koelkast.

Maak nu het beslag

  • Meng de amandelmeel, eieren, kristalsuiker, boter en de vanille door elkaar.
  • Rol het deeg uit en snijd er rondjes uit van 15 cm doorsnee.

Vet de taartvormpjes in.

  • Leg een deeg-rondje in elk vormpje en druk het deeg voorzichtig aan met je vingers.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Doe het amandel-suikermengsel erin en bak de taartjes 20 minuten in de oven.
  • Bestrooi de taartjes met het amandelschaafsel.

Eet smakelijk

Ben je toe aan iets hartigs?
Ben je toe aan iets hartigs?

In deze aflevering maakte Elizabeth ook heerlijke Arubaanse pasteitjes. Klik voor het recept en de bereidingswijze.

Pak eens echt uit en maak deze heerlijke Red Velvet Cakejes
Pak eens echt uit en maak deze heerlijke Red Velvet Cakejes

Heerlijk met chocolade, fondant en frambozen. Klik voor het recept en de bereidingswijze.

--:--