In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze amandeltaartjes ook maken.
8 taartvormpjes van 10 cm doorsnee
Ingrediënten:
Kruimeldeeg
250 g bloem
½ tl zout
50 ml koud water
125 g roomboter in blokjes
40 g kristalsuiker
Zest van 1 sinaasappel
Het beslag
120 g amandelmeel
3 eieren
25 g gezouten roomboter op kamertemperatuur
30 g kristalsuiker
1 el vanille
Amandelschaafsel voor de garnering
Verwarm de oven voor op 180 graden
Bereidingswijze:
Bereid het kruimeldeeg
Meng alle ingrediënten in een kom en kneed deze met je handen.
Vorm een bal met het deeg en druk het plat.
Wikkel in plasticfolie en leg het deeg 1 uur in de koelkast.
Maak nu het beslag
Meng de amandelmeel, eieren, kristalsuiker, boter en de vanille door elkaar.
Rol het deeg uit en snijd er rondjes uit van 15 cm doorsnee.
Vet de taartvormpjes in.
Leg een deeg-rondje in elk vormpje en druk het deeg voorzichtig aan met je vingers.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Doe het amandel-suikermengsel erin en bak de taartjes 20 minuten in de oven.