Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept Arubaanse pastechi

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze Arubaanse pasteitjes ook maken.

Deel:

Ingrediënten:

  • 1 ei
  • 500 g bloem + extra voor bestuiven
  • 1 el bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 3 el kristalsuiker
  • 2 el crisco (plantaardige boter, online of bij toko verkrijgbaar)
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie + extra om in te vetten
  • 1 medium ui
  • ½ groene of rode paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 250 g mager rundergehakt
  • 1 blokje tuinkruidenbouillon
  • 3 el rozijnen
  • 1 el piccalilly
  • Olie om in te frituren

Ook nodig: een staande mixer

Bereidingswijze

  • Klop het ei los.
  • Doe het ei samen met de bloem, bakpoeder, zout, kristalsuiker, crisco, boter in de kom van de staande mixer met de kneedhaak.
  • Mix het op een lage stand en voeg beetje bij beetje 250 ml water toe.
  • Kneed het deeg 10 minuten.
  • Vet een kom in met olijfolie, leg het deeg erin en laat rusten tot gebruik.

Maak ondertussen de vulling.

  • Snipper de ui, snijd de paprika en bleekselderij in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en voeg de ui toe.
  • Bak de ui in ca. 3 minuten op middelhoog vuur glanzend.
  • Voeg nu de rest van de groenten toe en bak alles nog 3 minuten.
  • Pers de knoflook erboven en roer het gehakt erdoor.
  • Los het bouillonblokje op in 1 eetlepel heet water en voeg toe.
  • Voeg de rozijnen en de piccalilly toe en bak het vlees tot alle vocht verdampt is. Dit duurt ca. 15 minuten.
  • Laat de vulling helemaal afkoelen.

  • Bestuif het werkblad met wat bloem.
    Verdeel het deeg in bollen van ca. 100 gram en druk ze iets plat.
    Rol ze met de deegroller uit tot een cirkel van 2 mm dik.
    Schep twee eetlepels gehakt in het midden van de cirkel.
    Bestrijk de rand van het deeg met wateren vouw dicht tot een mooie halve maan.
    Snijd met een mes de rand bij en druk de rand met een vork goed dicht.
    Verhit de olie tot 180 °C. en bak de pastechi in ca. 4 minuten goudbruin.
    Duw ze tijdens het frituren steeds naar beneden met een lepel zodat ze goed ondergedompeld worden in de olie.
  • Bestuif het werkblad met wat bloem.
  • Verdeel het deeg in bollen van ca. 100 gram en druk ze iets plat.
  • Rol ze met de deegroller uit tot een cirkel van 2 mm dik.
  • Schep twee eetlepels gehakt in het midden van de cirkel.
  • Bestrijk de rand van het deeg met wateren vouw dicht tot een mooie halve maan.
  • Snijd met een mes de rand bij en druk de rand met een vork goed dicht.
  • Verhit de olie tot 180 °C. en bak de pastechi in ca. 4 minuten goudbruin.
  • Duw ze tijdens het frituren steeds naar beneden met een lepel zodat ze goed ondergedompeld worden in de olie.

Variatietip

Een andere variatie zijn kaas pastechi.
Vervang de gehaktvulling door 3 eetlepels geraspte jonge kaas per pastechi.

Eet smakelijk

Heb je de smaak te pakken?
Heb je de smaak te pakken?

In deze aflevering maakte Elizabeth ook heerlijke amandeltaartjes. Klik voor het recept en de bereidingswijze om deze taartjes ook te maken.

--:--