Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept Chocolade caramelblokjes

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze heerlijke caramelblokjes ook maken.

Deel:

Ingrediënten

  • 225 gram tarwe bloem gezeefd
  • 50 gram cacao poeder gezeefd
  • 40 gram kokos
  • 165 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter, gesmolten

Caramelvulling

  • 2 X 395 gram blikjes gecondenseerde melk
  • 160 gram golden syrup (bv Ahornsiroop)
  • 125 gram ongezouten roomboter, in blokjes
  • 200 g gebrande pecan nootjes

Bereidingswijze

  •  Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bloem, cacao, kokos, suiker en boter in een kom en mix tot het mengsel op broodkruimel lijkt.
  • Bewaar een derde van het chocolademengsel en zet in de koelkast tot het nodig is.
  • Druk met de bolle kant van een lepel het resterende chocolademengsel in een licht ingevette bakvorm van 20 x 30 cm bekleed met bakpapier met antiaanbaklaag.
  • Bak de koek 20-25 minuten of tot het gaar en stevig aanvoelt.

Terwijl de koek in de oven is, plaatst je de gecondenseerde melk, golden syrup en boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur.

  • Kook al roerend 6-8 minuten of tot de boter is gesmolten en het mengsel iets is ingedikt.
  • Giet de karamelvulling over de koek  en strijk de bovenkant glad.
  • Strooi het achtergehouden chocolademengsel en de pecannootjes in stukjes gehakt erover en bak het voor 25 minuten.

Laat iets afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst om volledig af te koelen.

Snijd in (20) vierkanten om te serveren.

Eet smakelijk!

Heb je de smaak te pakken?
Heb je de smaak te pakken?

In deze aflevering maakte Elizabeth ook taco's van bakbananen. Klik voor het recept van deze groene taco's.

--:--