Recept fruittaartjes
10 april 2022 · 09:15
Update: 19 november 2024 · 14:28
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze heerlijke fruittaartjes ook maken.
Ingrediënten
Taartbodempjes:
- 180 gram gezouten roomboter
- 150 gram witte basterdsuiker
- rasp van een sinaasappel
- 280 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
Banketbakkersroom:
- 500 ml volle melk
- 1 vanille stokje
- ¼ tl zout
- 45 g custard poeder
- 100 g kristalsuiker
- 2 eidooier
Vulling en topping
- banketbakkersroom
- fruit naar keuze
- 150 g chocola
Bereidingswijze
Banketbakkersroom:
- Breng 450 ml volle melk, samen met de vanillestokjes, zout en 50 g kristalsuiker aan de kook.
- Meng in een andere kom de custard poeder met 50 g kristalsuiker en 50 ml volle melk.
- Klop alles goed met een garde.
- Voeg nu de eidooiers toe en klop alles tot een papje.
- Maak eerst familie: haal de pan van het vuur en giet wat melk in het papje, roer tot alles goed gemengd is en giet dit terug in de pan. Breng de pan al roerend weer aan de kook voor ongeveer 3 minuten.
- Stort de room in een glazen schaal, dek meteen af met plasticfolie en laat dit afkoelen in de koelkast.
Deeg:
- Meng boter, suiker, zout en sinaasappelrasp door elkaar tot een romig geheel.
- Voeg bloem en bakpoeder toe en mix tot een mooi deeg.
- Maak een plak van het deeg, verpak deze in keukenfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.
- Vet ondertussen je taartvormpjes in en bestuif ze met bloem.
- Rol het deeg uit tot ongeveer 6 millimeter dikte op een met bloem bestrooid oppervlak.
- Leg het deeg over de taartvormpjes heen.
- Druk het deeg voorzichtig aan, prik er gaatjes in en snij met een mes het overtollige deeg over de randen.
- Zet de taartvormpjes op een bakplaat en bak ze in 12-15 minuten op 180 graden goudbruin en gaar.
- Laat ze afkoelen in de vormpjes en stort ze dan op een plaat.
- Smelt 150 g chocola en bestrijk de bodem van de taartjes hiermee.
- Dit volledig laten afkoelen.
- Haal de banketbakkersroom uit de koeling en klop het even met een gaarde.
- Vul een spuitzak met de room en spuit de vulling op de koekbodems.
- Verdeel je fruit over de taartjes en wees creatief
Eet smakelijk!
Meest gelezen
- Oma Mia en kleindochter Bibi gaan viraal met oer-Hollandse recepten
‘Ik dacht dat TikTok iets met kippen was’
Oma Mia en kleindochter Bibi gaan viraal met oer-Hollandse recepten
- Marinthe was zwanger van een drieling, totdat één kindje overleed in haar buik
Persoonlijk verhaal
Marinthe was zwanger van een drieling, totdat één kindje overleed in haar buik
- 70+ en influencer: ‘Toen mijn kat overleed, kreeg ik honderden lieve reacties’
Het social media-account van Jan van den Bosch groeit met de dag
70+ en influencer: ‘Toen mijn kat overleed, kreeg ik honderden lieve reacties’
Lees ook
- Pleegmoeder Amy: ‘Dat rugzakje is veel te klein voor alles wat hij met zich meedraagt’
Column
Pleegmoeder Amy: ‘Dat rugzakje is veel te klein voor alles wat hij met zich meedraagt’
- Deze vijf boeken wil je lezen - Visie geeft tips
Zomer, zon en een goed boek
Deze vijf boeken wil je lezen - Visie geeft tips
- Effie (36) over Keti Koti en het slavernijverleden: 'Er is nog veel onwetendheid'
Effie (36) over Keti Koti en het slavernijverleden: 'Er is nog veel onwetendheid'
Schrijf je hier in voor de EO-nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.
Lees onze privacyverklaring.