
Recept: Kip uit de oven
Makkelijk, snel & gezond
18 augustus 2020 · 06:40| Leestijd:2 min![]()
Update: 15 november 2024 · 11:39
Makkelijke en snelle maaltijden komen bij iedereen wel eens van pas. Vooral ovenschotels zijn dan vaak favoriet omdat het gemakkelijk van tevoren klaar te maken is en je deze op een van de drukste momenten van de dag alleen nog even in de oven hoeft te schuiven. Bovendien deze 'Kip uit de oven' nog lekker én gezond ook! Check het recept hier.
Ingrediënten 'Kip uit de oven' voor 2-4 personen
- 2 (biologische) kipfilets
- 2 rode paprika's
- 2 rode uien
- 1/2 courgette
- 2 tenen knoflook
- 10 cherrytomaatjes
- geraspte kaas of mozzarella
- blaadjes basilicum
- boter of olie om in te braden
Voor saus heb je nodig:
- 400 gram tomantenblokjes of passata
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel rode pesto
- 1 theelepel italiaanse kruiden
- Keltisch zout en peper
- 2 eetlepels crème fraïche
Zo maak je 'Kip uit de oven'!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de kip met zout en peper en halveer eventueel kipfilets. Braad deze rondom aan in wat boter en leg de kipfilets in een ruimte ovenschaal. Snij de paprika’s en uien in ringen en de courgette en knoflook in plakjes. Bak deze in dezelfde pan waar die kip in gebakken is, rondom aan en laat ongeveer 5 minuten stoven. Verdeel de groente over de kipfilets.
Maak, opnieuw in dezelfde pan, de saus. Doe hiervoor alle ingrediënten behalve de crème fraîche in de pan en roer goed door. Laat ongeveer 5 minuten inkoken op laag vuur en voeg de crème fraîche toe. Meng goed door de saus en verdeel de saus over de groenten en de kipfilets.
Halveer de cherrytomaatjes. Verdeel over de ovenschotel. Rasp wat kaas over de ovenschaal of beleg met wat plakjes mozzarella. Verdeel er wat basilicumblaadjes over en schuif in de oven. Laat in 30 minuten gaar stoven. Lekker met een frisse salade en pasta!
Eet smakelijk.
Meest gelezen
- Teun op de Biblebelt: “Je bereikt meer met honing dan met zout”
Nieuwe EO-realityserie
Teun op de Biblebelt: “Je bereikt meer met honing dan met zout”
- Column Kefah: "Ben ik nu een slechte interviewer?"
Column Kefah: "Ben ik nu een slechte interviewer?"
- Ilja (28) liet zich omscholen tot uitvaartbegeleider: ’Hier ben ik voor in de wieg gelegd’
Persoonlijk verhaal
Ilja (28) liet zich omscholen tot uitvaartbegeleider: ’Hier ben ik voor in de wieg gelegd’
Lees ook
- Joëlle maakt Nederland mooier: 'Het lijkt klein, maar het effect is groot'
Een beter Nederland
Joëlle maakt Nederland mooier: 'Het lijkt klein, maar het effect is groot'
- Jurjen ten Brinke: Durf jij te bidden om ‘minder ik en meer Hem’?
De Bijbel Open
Jurjen ten Brinke: Durf jij te bidden om ‘minder ik en meer Hem’?
- Zanger en voormalig EO-radiomaker Wim Pols overleden
'Wim is Thuis bij zijn hemelse Vader'
Zanger en voormalig EO-radiomaker Wim Pols overleden
Schrijf je hier in voor de Eva-nieuwsbrief
Eva is het magazine voor vrouwen van de EO. In de Eva nieuwsbrief ontvang je wekelijks een selectie van de mooiste artikelen: levensverhalen, artikelen over mentale weerbaarheid, gezondheid en liefde & relaties.
Lees onze privacyverklaring.






