
Recept Oekraïense knoflookbroodjes
Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life
6 maart 2022 · 09:15| Leestijd:2 min
Update: 19 november 2024 · 14:16
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze Pampushki (Oekraïense knoflookbroodjes) ook maken.
Handig om te weten
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 1 uur 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Stuks: 15
Ingrediënten
Pampushki
- 120 ml warm water
- ½ eetlepel suiker
- 7 g droge gist
- 450-500 g tarwemeel
- 1,5 theelepel zout
- 120 ml melk
- 2 grote eieren (licht geklopt)
- 40g gesmolten boter
Knoflook Dille topping
- 1 eetlepel plantaardige olie (zonnebloemolie werkt goed)
- 1 eetlepel water
- verse dille fijn gesneden
- 2-3 eetlepels knoflook geperst
- 5 kruidnagels
- een snuifje zout
Bereidingswijze
- Combineer het warme water, de suiker en de droge gist in een kleine kom.
- Zet 10 minuten opzij of tot het schuimig is.
- Meng de bloem en het zout in een aparte kom.
- Voeg het schuimige gistmengsel toe aan de bloem en giet de melk, eieren en gesmolten boter erbij.
- Meng het deeg tot het zich begint te vormen en keer het dan uit op je werkoppervlak en kneed tot het glad en elastisch is (ongeveer 10 minuten).
- Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een ingevette kom.
- Dek af en zet opzij in een warme ruimte gedurende ongeveer een uur of tot het in omvang verdubbeld is.
- Zodra het deeg in omvang is verdubbeld, kneed je het meerdere keren met je handen.
- Verdeel in 15 stukken en rol elk stuk tot een bal.
- Leg de pampushki in een ingevette 13×8 inch (32×20 cm) ovenschaal en dek af met een theedoek.
- Zet 30 minuten weg in een warme ruimte.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
- Bestrijk de pampushki met melk en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Terwijl de pampushki bakken, maak je de topping.
- Meng in een kleine kom de olie, het water, de gehakte dille, de gehakte knoflook en het zout.
- Schep de topping over de pampushki zodra ze uit de oven komen.
- Bedek met een theedoek tot het klaar is om te eten (dit geeft de topping ook de kans om de pampushki echt te laten trekken).
Eet smakelijk!
Meest gelezen
- ‘Rail Away’ stopt, maar eerst start nog een nieuw seizoen mét jubileumaflevering
Kijktip & interview
‘Rail Away’ stopt, maar eerst start nog een nieuw seizoen mét jubileumaflevering
- Mariska trouwde met een wildvreemde: ‘Het voelde meteen vertrouwd’
Persoonlijk verhaal
Mariska trouwde met een wildvreemde: ‘Het voelde meteen vertrouwd’
- De eerste EO-Jongerendag van Elly Zuiderveld: 'Het voelde alsof we een wereld instapten die niet de onze was'
Interview
De eerste EO-Jongerendag van Elly Zuiderveld: 'Het voelde alsof we een wereld instapten die niet de onze was'
Lees ook
- Kerst dichtbij door muziek van Sela en Mozaïek: op 24 en 25 december bij de EO
Kijktip
Kerst dichtbij door muziek van Sela en Mozaïek: op 24 en 25 december bij de EO
- Voorganger gaat viraal met deze uitleg van 'Home Alone': zit het evangelie verstopt in de kerstfilm?
Inspiratie
Voorganger gaat viraal met deze uitleg van 'Home Alone': zit het evangelie verstopt in de kerstfilm?
- Veel muziek en hoopvolle verhalen: deze EO-programma’s maken je feestdagen compleet
Kijktips
Veel muziek en hoopvolle verhalen: deze EO-programma’s maken je feestdagen compleet






