Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept Oekraïense knoflookbroodjes

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze Pampushki (Oekraïense knoflookbroodjes) ook maken.

Deel:

Handig om te weten

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 1 uur 30 minuten 
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 2 uur 20 minuten 
Stuks: 15

Ingrediënten

Pampushki

  • 120 ml warm water
  • ½ eetlepel suiker
  • 7 g droge gist
  • 450-500 g tarwemeel
  • 1,5 theelepel zout
  • 120 ml melk
  • 2 grote eieren (licht geklopt)
  • 40g gesmolten boter

Knoflook Dille topping

  • 1 eetlepel plantaardige olie (zonnebloemolie werkt goed)
  • 1 eetlepel water
  • verse dille fijn gesneden
  • 2-3 eetlepels  knoflook geperst
  • 5 kruidnagels
  • een snuifje zout

Bereidingswijze

  • Combineer het warme water, de suiker en de droge gist in een kleine kom.
  • Zet 10 minuten opzij of tot het schuimig is.
  • Meng de bloem en het zout in een aparte kom.
  • Voeg het schuimige gistmengsel toe aan de bloem en giet de melk, eieren en gesmolten boter erbij.
  • Meng het deeg tot het zich begint te vormen en keer het dan uit op je werkoppervlak en kneed tot het glad en elastisch is (ongeveer 10 minuten).
  • Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een ingevette kom.
  • Dek af en zet opzij in een warme ruimte gedurende ongeveer een uur of tot het in omvang verdubbeld is.
  • Zodra het deeg in omvang is verdubbeld, kneed je het meerdere keren met je handen.
  • Verdeel in 15 stukken en rol elk stuk tot een bal.
  • Leg de pampushki in een ingevette 13×8 inch (32×20 cm) ovenschaal en dek af met een theedoek.
  • Zet 30 minuten weg in een warme ruimte.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  • Bestrijk de pampushki met melk en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
  • Terwijl de pampushki bakken, maak je de topping.
  • Meng in een kleine kom de olie, het water, de gehakte dille, de gehakte knoflook en het zout.
  • Schep de topping over de pampushki zodra ze uit de oven komen.
  • Bedek met een theedoek tot het klaar is om te eten (dit geeft de topping ook de kans om de pampushki echt te laten trekken).

Eet smakelijk!

In deze aflevering maakte Elizabeth ook Syrniki
In deze aflevering maakte Elizabeth ook Syrniki

Klik voor het recept van deze Oekraïense Kaas Pannenkoeken.

--:--