Recept Oekraïense knoflookbroodjes
Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life
6 maart 2022 · 09:15| Leestijd:2 min
Update: 19 november 2024 · 14:16
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze Pampushki (Oekraïense knoflookbroodjes) ook maken.
Handig om te weten
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 1 uur 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Stuks: 15
Ingrediënten
Pampushki
- 120 ml warm water
- ½ eetlepel suiker
- 7 g droge gist
- 450-500 g tarwemeel
- 1,5 theelepel zout
- 120 ml melk
- 2 grote eieren (licht geklopt)
- 40g gesmolten boter
Knoflook Dille topping
- 1 eetlepel plantaardige olie (zonnebloemolie werkt goed)
- 1 eetlepel water
- verse dille fijn gesneden
- 2-3 eetlepels knoflook geperst
- 5 kruidnagels
- een snuifje zout
Bereidingswijze
- Combineer het warme water, de suiker en de droge gist in een kleine kom.
- Zet 10 minuten opzij of tot het schuimig is.
- Meng de bloem en het zout in een aparte kom.
- Voeg het schuimige gistmengsel toe aan de bloem en giet de melk, eieren en gesmolten boter erbij.
- Meng het deeg tot het zich begint te vormen en keer het dan uit op je werkoppervlak en kneed tot het glad en elastisch is (ongeveer 10 minuten).
- Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een ingevette kom.
- Dek af en zet opzij in een warme ruimte gedurende ongeveer een uur of tot het in omvang verdubbeld is.
- Zodra het deeg in omvang is verdubbeld, kneed je het meerdere keren met je handen.
- Verdeel in 15 stukken en rol elk stuk tot een bal.
- Leg de pampushki in een ingevette 13×8 inch (32×20 cm) ovenschaal en dek af met een theedoek.
- Zet 30 minuten weg in een warme ruimte.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
- Bestrijk de pampushki met melk en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Terwijl de pampushki bakken, maak je de topping.
- Meng in een kleine kom de olie, het water, de gehakte dille, de gehakte knoflook en het zout.
- Schep de topping over de pampushki zodra ze uit de oven komen.
- Bedek met een theedoek tot het klaar is om te eten (dit geeft de topping ook de kans om de pampushki echt te laten trekken).
Eet smakelijk!
Meest gelezen
- Zó voorkom je mentale klachten: de mentale schijf van vijf
Wil je weten
Zó voorkom je mentale klachten: de mentale schijf van vijf
- Twee jaar na de aanval van Hamas: Terug naar de kibboets Kfar Aza’
Terug naar Kfar Aza, 15 en 22 oktober, 23.15 uur, NPO 2
Twee jaar na de aanval van Hamas: Terug naar de kibboets Kfar Aza’
- Geen felle debatten maar échte gesprekken in ‘Een buitengewoon gesprek’
Wil je zien
Geen felle debatten maar échte gesprekken in ‘Een buitengewoon gesprek’
Lees ook
- De EO en NBG organiseren opnieuw hackathon rond Bijbel & AI
24 uur lang op zoek naar innovatieve manieren om de bijbel dichterbij te brengen
De EO en NBG organiseren opnieuw hackathon rond Bijbel & AI
- Waarom vieren christenen dankdag?
'Als je God dankt, besef je hoe ontzettend veel je hebt gekregen'
Waarom vieren christenen dankdag?
- De Spindoctors: 'Mensen stemmen meer op de persoon dan op de partij'
Duiding verkiezingscampagnes
De Spindoctors: 'Mensen stemmen meer op de persoon dan op de partij'
Schrijf je hier in voor de EO-nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.
Lees onze privacyverklaring.