Recept Oekraïense knoflookbroodjes
6 maart 2022 · 09:15
Update: 19 november 2024 · 14:16
In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze Pampushki (Oekraïense knoflookbroodjes) ook maken.
Handig om te weten
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 1 uur 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 2 uur 20 minuten
Stuks: 15
Ingrediënten
Pampushki
- 120 ml warm water
- ½ eetlepel suiker
- 7 g droge gist
- 450-500 g tarwemeel
- 1,5 theelepel zout
- 120 ml melk
- 2 grote eieren (licht geklopt)
- 40g gesmolten boter
Knoflook Dille topping
- 1 eetlepel plantaardige olie (zonnebloemolie werkt goed)
- 1 eetlepel water
- verse dille fijn gesneden
- 2-3 eetlepels knoflook geperst
- 5 kruidnagels
- een snuifje zout
Bereidingswijze
- Combineer het warme water, de suiker en de droge gist in een kleine kom.
- Zet 10 minuten opzij of tot het schuimig is.
- Meng de bloem en het zout in een aparte kom.
- Voeg het schuimige gistmengsel toe aan de bloem en giet de melk, eieren en gesmolten boter erbij.
- Meng het deeg tot het zich begint te vormen en keer het dan uit op je werkoppervlak en kneed tot het glad en elastisch is (ongeveer 10 minuten).
- Vorm het deeg tot een bal en leg deze in een ingevette kom.
- Dek af en zet opzij in een warme ruimte gedurende ongeveer een uur of tot het in omvang verdubbeld is.
- Zodra het deeg in omvang is verdubbeld, kneed je het meerdere keren met je handen.
- Verdeel in 15 stukken en rol elk stuk tot een bal.
- Leg de pampushki in een ingevette 13×8 inch (32×20 cm) ovenschaal en dek af met een theedoek.
- Zet 30 minuten weg in een warme ruimte.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
- Bestrijk de pampushki met melk en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Terwijl de pampushki bakken, maak je de topping.
- Meng in een kleine kom de olie, het water, de gehakte dille, de gehakte knoflook en het zout.
- Schep de topping over de pampushki zodra ze uit de oven komen.
- Bedek met een theedoek tot het klaar is om te eten (dit geeft de topping ook de kans om de pampushki echt te laten trekken).
Eet smakelijk!
Meest gelezen
- Ben Verboom in De Verandering: Van afwijzing naar aanvaarding
Ben Verboom in De Verandering
Ben Verboom in De Verandering: Van afwijzing naar aanvaarding
- Yvonne in De Verandering: 'Voor het eerst voelde ik me niet meer eenzaam'
De Verandering in het leven van Yvonne Kaspers
Yvonne in De Verandering: 'Voor het eerst voelde ik me niet meer eenzaam'
- Alba (49) kreeg de diagnose eierstokkanker: ‘Niets kon mij voorbereiden op de oerangst die ik voelde’
Persoonlijk verhaal
Alba (49) kreeg de diagnose eierstokkanker: ‘Niets kon mij voorbereiden op de oerangst die ik voelde’
Lees ook
- Het maakt bar weinig uit wat we hier van de oorlog in Gaza vinden
Column van Tijs van den Brink
Het maakt bar weinig uit wat we hier van de oorlog in Gaza vinden
- Angela Groothuizen: ‘Ik had moeite met Bijbelverhalen, maar niet met het gevoel dat geloven me gaf’
Wil je zien
Angela Groothuizen: ‘Ik had moeite met Bijbelverhalen, maar niet met het gevoel dat geloven me gaf’
- Als elke seconde telt: Geerten ruimt explosieven op
‘Ik kan het me niet permitteren grote fouten te maken’
Als elke seconde telt: Geerten ruimt explosieven op
Schrijf je hier in voor de EO-nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven waar de EO mee bezig is? Meld je aan voor de EO nieuwsbrief vol inspirerende verhalen, de nieuwste programma's en waardevolle verdieping. EO. Als je gelooft.
Lees onze privacyverklaring.