Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Recept pindakaas brownies

Elizabeth Lopez in de keuken van EO Life

In het programma EO Life maak Elizabeth Lopez, winnares van Heel Holland Bakt, iedere week iets lekkers in de keuken. Met onderstaand recept kun jij deze heerlijke brownies met pindakaas, aardbeienjam en chocolade ook maken.

Deel:

Ingrediënten

  • 115 g roomboter
  • 200 g kookchocola 60%
  • 100 g basterdsuiker
  • 90 g bruine kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 3 eieren
  • 85 g bloem
  • 120 g pindakaas
  • 4 el aardbeienjam

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven vóór op 180 gradenBereid een 20 cm bakvorm met bakpapier
  • Meng de chocola en de boter en smelt deze 1 à 2 minuten in de magnetron
  • Meng alles goed met een garde.
  • Voeg nu de suikers, vanille en de eieren één voor één toe en klop tot een egaal beslag (de suiker lost helemaal op als het in de oven is)
  • Voeg nu de bloem toe en klop tot alle bloem is opgenomen
  • Giet het beslag in de bakvorm en verdeel de pindakaas nu voorzichtig met een lepel over het beslag en herhaal dit met de aardbeienjam.
  • Bak de brownies circa 40 minuten.
  • Laat 10 minuten afkoelen en snij als gewenst.

Eet smakelijk!

Probeer ook eens de koffiecake
Probeer ook eens de koffiecake

In deze aflevering maakte Elizabeth ook een verrukkelijke koffiecake. Maak je deze ook eens? Klik voor het recept.

--:--