Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Renske en haar man gaan verhuizen naar een tiny house

'We hebben geleerd dat God voor je zorgt, ook al heb je niks'

Renske Bennik (49) en haar man Rik willen schuldenvrij leven – daarom verhuizen ze naar een tiny house. Aan Eva vertelt ze hoe ze binnen anderhalf jaar al hun schulden hebben kunnen aflossen en hoe God áltijd zorgt. “We kregen zomaar geld in de brievenbus.”

Deel:

In de zomer van 2021 reisden Renske en Rik drieënhalve week in een omgebouwde auto door Zweden, zonder voorzieningen. “Dan word je bepaald bij wat echt belangrijk is in het leven: zolang ik maar bij Rik ben en m’n kinderen het goed hebben.” Het brengt hun op het idee om in een tiny house te gaan wonen.

Hun twee dochters zijn het huis uit, hun huis in Westervoort is verkocht. Nu gaan ze verhuizen naar een tiny house. En dat gaat ze heel wat rust opleveren, denkt Renske (49). “In een tiny house word je gedwongen om rustig aan te doen. Als ik een kopje koffie moet pakken, kan ik alles omver maaien omdat het zo klein is. Je bent je bewuster van elkaar, en de druk dat je constant geld moet binnenhalen is stukken minder. Je laat je minder meeslepen door het leven. We hebben de basisdingen; als je dat beseft, dan zijn alle andere dingen allemaal leuke extraatjes.”

Torenhoge schulden

Een van hun belangrijkste redenen om naar een tiny house te verhuizen, is om schuldenvrij te leven. “We zijn op onze twintigste getrouwd. Vanuit huis hadden we niet meegekregen hoe je met financiën om moest gaan, dus we deden maar wat. Om een pensioen op te bouwen, zijn we rond 2000 in zee gegaan met Legio Lease, een beleggingsconstructie. Dat systeem crashte – en wij kwamen met torenhoge schulden te zitten. Elke dag dacht ik: als de kinderen maar geen nieuwe schoenen nodig hebben…”

Geschreven door

Eline van Lindenberg

--:--