Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rinze Krijgsman: ‘Moet je wel christen willen zijn als je daarmee andere mensen en ideeën buitensluit?’

In podcast Dit Dus! ontmoet theoloog Kees van Ekris organisatiepsycholoog Rinze Krijgsman met wie hij het heeft over identiteit. ‘Wie ben ik?’, is het thema van deze aflevering.

Deel:

Organisatiepsyscholoog Rinze Krijgsman is een echte mensenkenner en houdt van observeren. Ooit was professioneel trompetspelen zijn identiteit, maar een blessure gooide roet in het eten. Sindsdien is hij huiverig om ergens bij te horen of zichzelf aan een bepaalde identiteit te verbinden. ‘Moet je wel christen willen zijn als je daarmee andere mensen en ideeën buitensluit? Ik observeer liever.’

Rinze vertelt in de podcast over zijn opa, die op een gegeven moment ziek werd. Hij ging zijn hele leven wekelijks naar de kerk. 'Maar op het moment dat hij ziek werd, merkte hij dat hij zich niet zo kon vasthouden aan zijn geloof’, vertelt Rinze. Dat deed ook veel met Rinzes vader die al zijn hele leven twijfelaar was, maar daardoor de kerk de rug toekeerde. Het maakt dat Rinze al heel jong nadacht over de manier waarop zo’n gemeenschap, waarop de kerk je identiteit kan vormen.

Over podcast Dit Dus!

In de 12-delige podcastserie Dit Dus! proberen host Rosa Douma en theoloog Kees van Ekris met actuele vertalingen van Bijbelse thema’s – zoals zonde, identiteit, recht & onrecht – op een nieuwe manier aan te haken bij het leven van millennials. Al eerder ging het met presentatrice Talitha Muusse over recht & onrecht, met oud-turnster Verona van de Leur bespraken ze 'waar je vandaan komt' en met schrijfster Franca Treur ging het over over het-nu-of-nooit-gevoel.  

Theoloog Kees van Ekris kun je ook beluisteren in de podcast Eerst Dit, eveneens een samenwerking tussen de EO en de IZB.

De weergave van Spotify vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
--:--