Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rivelino Rigters droomt van gelijke kansen voor iedereen

‘Ik voel me een schakeltje in Gods verhaal’

I have a dream: Martin Luther King sprak deze beroemde woorden uit in 1963. Ook vandaag de dag zijn er veel mensen die opkomen voor een betere wereld. Sommigen dromen groots, anderen wat kleiner. Visie sprak drie dromers die in ieder geval één ding gemeen hebben: ze blijven niet dromen, maar komen in actie.

Deel:

Rivelino Rigters (40) is één van hen. Naast rapper, zanger en auteur is hij talentcoach voor gedetineerde jongeren. “Mijn droom is dat gedetineerde jongeren hun talent ontdekken en ontwikkelen. Voor jongeren in de gevangenis is het belangrijk dat ze iemand treffen die compassie met ze heeft. Ik wil degene zijn die zegt: ‘Jij kunt verder komen met waar je goed in bent. Iedereen is ooit bij nul begonnen. Als jij een plan, geduld en doorzettingsvermogen hebt, is verandering mogelijk.’ 

Ik wil juist gasten die in een achterstandspositie zitten, bereiken met positiviteit. Sommigen beginnen met een achterstand doordat ze hier ooit als gastarbeider zijn gekomen, in een arm milieu zijn opgegroeid of een slavernijverleden hebben. Ik zou willen dat iedereen gelijke kansen krijgt.

Kijk, ik kan de wereld niet bekeren. God moet Zijn werk doen en mensen raken

Om gedetineerde jongeren te helpen, vertel ik mijn verhaal. Want weet je: verhalen verbinden. Als je elkaars verhaal leert kennen, ga je respect krijgen. Ik weet waar die gasten zijn geweest, maar ook hoe belangrijk het is weer in jezelf te gaan geloven. Als zij stoppen met drugs of minder agressief gedrag vertonen omdat ze zich herkennen in mij, voel ik me een schakeltje in Gods verhaal. Kijk, ik kan de wereld niet bekeren. God moet Zijn werk doen en mensen raken. Ik mag Zijn liefde de rode draad laten zijn in de dingen die ik doe.”

Tekst: Aliene Boele
Beeld: Ruben Timman

--:--