Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Roel en Meja gaan naar Mozaiek033 in Nijkerk: ‘Als ouderen zijn we in de minderheid’

'Gods wijd open armen werden hier nog levendiger voor me'

Naar de kerk gaan is niet meer zo vanzelfsprekend in Nederland. Roel en Meja vertellen waarom ze wél elke zondag een kerkdienst bezoeken en hoe ze juist hier Gods liefde en aanwezigheid ervaren.

Deel:

Meja: “Toen we twee jaar geleden lid werden van Mozaiek033, zeiden Roel en ik tegen elkaar: ‘Het eerste jaar doen we niets.’ Maar al na een paar maanden hoorden we dat de gemeente een Alpha-cursus startte en naar leiding zocht. We keken elkaar aan: dit gaan we doen! Vanaf de eerste lockdown vervolgden we de cursus online via Zoom. Zo ontdekte ik dat de Heilige Geest net zo goed via een scherm werkt: de cursusleden vertelden later dat ze God ervaren hebben tijdens onze Zoom-ontmoetingen. Binnenkort start een nieuwe online groep. Mooier werk bestaat er niet voor mij. We hebben al een leven lang met God achter ons. Die zegen geef ik graag door.”

Roel: “Als ouderen zijn we in de minderheid; in deze kerk ligt de gemiddelde leeftijd tussen de 20 en de 50. Ja, de muziek is soms een beetje hard voor ons. Maar dan gaan we toch gewoon wat verder bij de speakers vandaan zitten? Juist het samen zingen – God verheerlijken met muziek – spreekt mij zo aan. Het raakt mij altijd weer als mensen in aanbidding raken voor Jezus en hun dank naar God uiten.”

Ja, de muziek is soms een beetje hard voor ons

Meja: “Elke kerkdienst begint met dit zinnetje: ‘Je mag komen zoals je bent.’ Ik zal nooit vergeten dat een 9-jarig meisje – van wie ik wist dat ze naar een speciaalonderwijs-school gaat – stond te dansen in de kerk. ‘Ik mag zijn wie ik ben!’ riep ze. Precies diezelfde liefde en aanvaarding ontvang ik hier ook. Gods wijd open armen werden hier nog levendiger voor me. En dat heeft ook mijn eigen armen wijder opengezet.”

Roel: “Tijdens een kennismakingsavond kregen we een sticker met deze tekst:

Ontmoeting komt voor standpunt
Vraag komt voor conclusie
en begrijpen komt voor begrepen worden

Prachtig toch? Je zou het wel het motto van onze kerk kunnen noemen. Het besef dat we van elkaar houden en er voor elkaar willen zijn, zit sterk verankerd in deze gemeente. Natuurlijk heb ik die ontmoeting met kerkgenoten gemist toen we noodgedwongen thuis de dienst moesten volgen. Toch kwamen Meja en ik die tijd goed door, want we hebben ook een persoonlijk leven met de Heer. Vanuit die basis leven wij, dat staat of valt niet met de zondagse bijeenkomst.”

Roel (75) en Meja (70) van Pagée gaan naar Mozaiek033 in Nijkerk.

Geschreven door

Arianne Ramaker

--:--