Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eva's Kloosterretraite met Ron van der Spoel over Mara en Elim: podcast #1

Eva's Kloosterretraite

Ron van der Spoel vertelde tijdens Eva's Kloosterretraite 2019 over woestijnperiodes in ons leven, en over de zoektocht naar een oase van rust, vrede en liefde in die woestijn. Luister zijn eerste toespraak hier terug!

Deel:

Tijdens Eva's Kloosterretraite stonden we speciaal stil bij twee plaatsen die het Joodse volk tegenkwam op hun weg naar het Beloofde Land: Mara en Elim. De eerste toespraak gaat over Mara.

Mara

Van de Rietzee ging Israël in opdracht van Mozes weer verder, de woestijn van Sur in. Drie dagen trokken ze door de woestijn zonder water te vinden. Toen kwamen ze in Mara. Het water van Mara konden ze echter niet drinken, zo bitter was het; vandaar ook dat die plaats Mara heet. (Exodus 15: 22,23)

Mara staat voor ‘Dorst’. De Israëlieten konden het water in Mara niet drinken omdat het te bitter was. Wat is jouw reactie als je ‘dorst’ hebt? Kun je wachten zonder bitter te worden en de hoop op te geven? Durf jij Jezus te betrekken in het wachten? Mag Hij jouw hoop op een goede uitkomst zijn?

Is de Soundcloudplayer niet zichtbaar? Controlleer je cookie-instellingen of klik hier om soundcloud te openen.

Een weg naar U

Aan het einde van zijn toespraak laat Ron dit prachtige lied horen.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Wil je meer weten over Ron van der Spoel? Lees én luister hier meer over zijn 'Mara'!

Klik hier om de tweede podcast te luisteren.

Geschreven door

Hedi Kruithof

--:--