Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sela brengt nieuw lied uit: ‘Ik leef’

'We hopen dat de tekst helpt om met open handen te leven'

Met Pasen in het vooruitzicht wilde Sela vandaag een nieuw lied introduceren: 'Ik Leef'. Een lied over sterven aan jezelf en in afhankelijkheid van Jezus weer op mogen staan. “Door de coronacrisis die de wereld en ook ons leven zo raakt, krijgt dit lied nog meer lading.”

Deel:

'Ik Leef'

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

“Juist nu hopen en bidden wij dat de tekst jou helpt om met open handen te leven. Samen naar Jezus opzien en in vertrouwen zingen: ‘Ik Leef!’”, aldus bandcoördinator Paul de Vos. “In Johannes 12:24 zegt Jezus: ‘Als een graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft het één graankorrel, maar wanneer hij sterft draagt hij veel vrucht’. Op Golgotha zien we hoe Jezus alles opgaf. Door te sterven liet hij het leven los. Om vervolgens het leven van God te ontvangen. Wat Jezus deed kan niemand hem nadoen, en goddank hoeft dat ook niet.”

Loslaten

Toch, wanneer we met Jezus op pad gaan, kan iets van dat loslaten waar het in 'Ik Leef' over gaat, ook zichtbaar worden in ons leven, meent Paul. “Ook wij worden gevraagd om af te sterven en los te laten. Juist hierdoor ontstaat er ruimte te ontvangen. Met Pasen leren we te vertrouwen, om alles aan God te geven. Wij leggen de crisis, ons leven in Gods hand.”

--:--