Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sela maakt podcast

Wat speelt er achter de Sela-schermen?

Om de missie van Sela nog beter voor het voetlicht te kunnen brengen en de liederen verder uit te kunnen diepen heeft Sela een podcast uitgebracht. De eerste aflevering over het lied 'Ik zal er zijn' kwam onlangs online.

Deel:

Vanaf nu komt er iedere twee weken op maandag een nieuwe podcast-aflevering online waarin een Sela-lied centraal staat. Sela schrijft nieuwe liederen voor de kerk in Nederland. In de podcast bespreekt gastheer Peter Dijkstra (drummer en liedschrijver van Sela) met andere Sela-muzikanten en schrijvers elke aflevering een Sela-lied. Je hoort in de podcast niet eerder vertelde verhalen, je krijgt tips en trucs voor het gebruik van de liederen, ontmoet de makers en je krijgt een kijkje achter de Sela-schermen.

Ik zal er zijn

In de eerste aflevering van de 'Sela Podcast' wordt het lied 'Ik zal er zijn' besproken. Peter Dijkstra gaat in gesprek met Hans Maat (liedschrijver) en Adrian Roest (componist). "Toen we het lied 'Ik zal er zijn’ schreven, waren we op dat moment erg beworgen met de situatie van Kinga," vertelt Hans. "Kinga had net de diagnose borstkanker gekregen. Kinga vertelde over de regenboog die ze zag als belofte van trouw. God zei tegen haar: 'Ik ben er'. Toen dacht ik: Oh, 'Ik ben' dat is een naam van God, daar moet ik wat mee. De emotie en het gevoel van die situatie is echt in dit lied terecht gekomen. Die eerste opnames uit de studio zitten ook bomvol emotie. Je hoort de trilling in Kinga's stem."

Demo

In deze podcast kan je ook luisteren naar een demo van dit lied dat opgenomen werd in 2013. Verder gaat Frans (Sela-zanger) op pad en spreekt hij met Elbert Smelt, voormalig zanger bij Sela. Elbert is onlangs verhuisd. Is hij bij het verhuizen nog mooie herinneringen aan Sela tegengekomen?
Er is ook een videoversie van de podcast, deze kan je hieronder bekijken en beluisteren.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--