Ga naar submenu Ga naar zoekveld

SGP: geen publieke reclame Second Love

Overspel mag geen inkomstenbron voor overheid zijn

De SGP wil een verbod op reclame voor overspel bij de publieke omroep. Dat zei partijleider Kees van der Staaij woensdag in het NOS Radio 1 Journaal. De partij keerde zich al eerder tegen reclames voor vreemdgaan van vooral datingsites als Second Love. De partij zegt dat overspel veel schade en leed veroorzaakt.

Deel:

,,Het kan niet zo zijn dat opbrengsten van dit soort oproepen tot overspel een financiële bron is van ons publiek bestel. En elke echt- en vechtscheiding die we hiermee voorkomen, is pure winst voor de kinderen die hierbij in het spel zijn’’, aldus Van der Staaij.

Familiespel
De partij bekostigde onlangs met van medestanders gekregen geld een campagne tegen overspel. Grote billboards toonden toen een plaatje van een tafel met daarop een bordspel en de tekst: Overspel. Het familiespel met alleen maar verliezers.

Joram Kaat
Een paar weken geleden wond ook EO-presentator Joram Kaat zich op 3FM enorm op over overspel. Vooral dat het allemaal maar 'normaal' gevonden wordt om te adverteren om aan te moedigen om vreemd te gaan maakte Joram boos. Een citaat: “Het lijkt tegenwoordig maar normaal dat je naast je relatie ook nog date. En dat je in je relatie of huwelijk maar kijkt hoe het loopt. Dat vind ik zó belachelijk!” Joram plaatste het fragment op zijn Facebook, waar het duizenden keren werd geliked.

Giel
Van der Staaij wil, net als Joram, dat de Second Love spotjes van de radio afgaan. Sterker nog, hij wil dat de publieke omroep geen reclames meer uitzendt voor overspel. Vanmorgen op Radio 1 pleitte hij in ieder geval voor waarschuwingen bij de reclames. Het verbod op de reclames wordt later vandaag in de Tweede Kamer besproken. Daarom liet Giel vanmorgen in zijn ochtendshow nog even het complete fragment van Joram horen.

Bekijk het fragment hier.

--:--