Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sifra en Jafeth Bekx starten 'Het Eerste Lied'

‘Bij markeerpunten in het leven van een kind hoort muziek’

Liederen voor het leven. Zo omschrijft zangeres Sifra Bekx de muziek die ze samen met haar man Jafeth maakt en uitvoert voor de platformen JES music – gericht op livemuziek tijdens bruiloften – en 'Het Laatste Lied' – gericht op muziek tijdens uitvaarten. Vanaf 24 augustus komt daar ook 'Het Eerste Lied' bij, met gepersonaliseerde liederen speciaal voor pasgeboren en jonge kinderen.

Deel:

“Waarom we Het Eerste Lied zijn gestart? Er is niet veel specifieke muziek over het wonder van nieuw leven”, zegt de zangeres van de worshipband InSalvation. “Juist bij zulke belangrijke markeerpunten in het leven van een kind is muziek van onschatbare waarde. Het leek ons mooi de zegen van God voor onze kinderen op muziek te zetten, zodat ouders die ook op een laagdrempelige manier aan hen kunnen overdragen. En dat met een persoonlijk tintje: in elk lied zijn ruimtes opengelaten voor de naam van het kindje. Wij zingen het nummer vervolgens in mét de naam van het zoontje of dochtertje voor wie het bedoeld is.”

Eerste.Lied Cropped

Jullie hebben in eerste instantie vijf liederen geschreven voor ‘Het Eerste Lied’. Kun je daar iets meer over vertellen?

“De liedjes zijn zowel voor pasgeboren baby’s als voor oudere kinderen. We hebben een zegenlied dat we zelf ook zingen voor onze dochters Janoah van 3 en Serah van 1 voor het slapengaan. Daarnaast schreven we een lied voor een doop- of opdraagdienst. Muziek vertelt op zo’n moment het verlangen van ouders voor hun kindje. En we maakten twee liederen over het ontvangen van nieuw leven, met een gebed dat je al mag bidden voordat je kindje geboren is:

“Lieverd, jij bent gegeven uit de hemel, de Gever van het leven gaf jou aan ons. Lieverd, ik zal voor altijd van je houden, mijn handen in vertrouwen, voortdurend voor je vouwen.”

Hemellied

Het vijfde lied schreven Sifra en Jafeth speciaal voor ouders die een kindje hebben verloren.

Je bent nooit te jong om in Gods koninkrijk te dienen

“In ‘Tot straks bij God’ gaat het over het verdriet van ouders die hun kind of kinderen nooit zullen zien opgroeien, maar ook over de troost van het weerzien, straks in de hemel. Ik zie dat ouders die een miskraam, stille geboorte of het overlijden van hun kindje hebben meegemaakt, het belangrijk vinden dat de herinnering aan hun zoon of dochter levend blijft. We hebben geprobeerd woorden aan die herinnering te geven.”

De zegen van God speelt een belangrijke rol in de liedjes. Wat betekent het zegenen van je kinderen voor jou persoonlijk?

“De verantwoordelijkheid die je als vader en moeder hebt, is best overweldigend. God heeft je kinderen aan jou toevertrouwd. Op het moment dat wij onze kinderen zegenen in de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest, spreken we ons vertrouwen in Hem uit. Maar we vragen God ook of Hij samen met ons de weg van opvoeding wil gaan. Dat geeft rust. Het uitspreken van Gods naam in combinatie met die van je kinderen, bevat veel kracht. Je herinnert de duivel eraan dat je kinderen van God zijn en niet van hem. Daarnaast vind ik het belangrijk onze kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met de zegen van God. Wij leggen hun de handen op en merken dat Janoah dat ook al bij haar zusje Serah doet en voor haar zingt. Je bent nooit te jong om in Gods koninkrijk te dienen. En dat kan aan de hand van een ‘eenvoudig’ liedje.”

Heteerstelied.nl

Tekst: Lukas ten Napel
Beeld: Raquel Ottens

--:--