Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sifra zingt christelijke muziek op uitvaarten

‘Het bezingen van Gods liefde draagt bij aan een bijzonder moment van dankzegging’

Sifra zingt en regelt christelijke livemuziek tijdens verschillende begrafenissen en uitvaarten. Ze is getrouwd, heeft twee kinderen en zit vol in de muziek. Zo is ze onderdeel van de worshipband Insalvation en heeft ze een platform voor christelijke muziek tijdens bruiloften. Sinds kort is Sifra een nieuw platform begonnen: christelijke muziek tijdens uitvaarten. Wij spraken Sifra over de aanleiding en haar ervaringen.

Deel:

“Tijdens het spelen bij uitvaarten hebben mijn man en ik afgelopen jaren mogen ervaren dat muziek veel troost, hoop en kracht kan geven aan de nabestaanden. Hieruit is een verlangen ontstaan om een platform te ontwikkelen.” Het verlangen om dit platform te beginnen groeide steeds meer bij Sifra, door haar zwangerschapsverlof en corona, kreeg ze meer tijd om dit idee verder uit te werken.

Het is ons verlangen om samen God te aanbidden en Hem te ontmoeten

“We hebben ervaren dat God tot ons sprak om dit platform vorm te geven. Ik kreeg zelfs een naam, midden in de nacht: Het Laatste Lied.” Een christelijk platform voor livemuziek tijdens een uitvaart bestond nog niet in Nederland. Mede hierdoor is Sifra, samen met haar man Jafeth, dit platform begonnen. “Het is ons verlangen om samen met mensen God te aanbidden en doormiddel van muziek Hem te ontmoeten.”

Hoe gaat het in z’n werk?

“Als iemand overlijdt, dan is de uitvaart vaak al een paar dagen later. Wij moeten hierdoor snel schakelen, maar hier zijn we op ingesteld. We hebben een netwerk van ongeveer zestig christelijke muzikanten, zodoende zijn er altijd muzikanten beschikbaar. Samen met de nabestaanden kijken we naar de wensen en hier sluiten wij op aan. Doordat we snel kunnen schakelen, is er veel mogelijk”.

Muziek kan ervoor zorgen dat deze verdrietige emoties een plek krijgen

“We hebben de afgelopen jaren mogen ervaren wat een troost, hoop en liefde er uitgaat van muzikale begeleiding tijdens een uitvaart. Het biedt troost te weten dat je dierbare thuis is bij de Hemelse Vader. Want ‘gelukkig zijn de mensen die wonen in Gods huis, zij kunnen Hem altijd danken’ (Psalm 84:5). Dit geeft een uitvaart een hoopvol en dankbaar karakter.

De kracht van muziek

“Muziek zegt soms zoveel meer dan woorden. Het overlijden van een geliefde is erg verdrietig, deze emotie is soms moeilijk onder woorden te brengen. Muziek kan ervoor zorgen dat deze emoties een plek krijgen.”

Voor dit platform heeft Sifra speciaal christelijke nummers opgenomen voor tijdens een begrafenis, er wordt bijvoorbeeld gezongen: 'Het einde is een nieuw begin, de dood verliest, het leven wint. Het laatste woord is aan God, aan God alleen'. “Met deze muziek en op deze manier willen we hoop en vertrouwen uitspreken, waarmee we elkaar kunnen sterken, als we (samen) zingen van Gods liefde en trouw, dan draagt dit bij aan een bijzonder moment van dankzegging tijdens de uitvaart”.

Liederen voor een uitvaart

Sifra heeft samen met haar man een aantal christelijke liederen geschreven voor tijdens een uitvaart. Deze liederen gaan over het gemis, maar ook over de hoop en uitzicht op een nieuw thuis bij Jezus. Luister hieronder het nummer 'Dwars door alle tranen heen'. 
 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lees ook: InSalvation: ‘Door de coronacrisis kregen we meer ruimte om nieuwe muziek te schrijven’

--:--