Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Smakelijck zomerrecept: rood fruit crumble (glutenvrij)

Dit is echt zó lekker...

Nog etentjes gepland staan deze zomer? Met deze lekkere E-nummervrije rood fruit crumble uit het kookboek 'Smakelijck Zomer' is je nagerecht in ieder geval een groot succes! Het recept vind je hier.

Deel:

Dit heb je nodig voor vier personen:

Smakelijck zomer rood fruit crumble
  • 175 gram frambozen
  • 175 gram bramen
  • 100 gram blauwe bessen
  • 60 gram boekweitmeel
  • 75 gram hazelnootmeel of gemalen hazelnoten
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 70 gram koude roomboter
  • snufje Keltisch zout
  • 20 gram gehakte hazelnoten

Zo maak je de rood fruit crumble:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Verdeel het fruit over een ovenvaste schal. Meng de overige ingrediënten, uitgezonderd de gehakte hazelnoten, tot een kruimelig deeg. Verdeel het kruimeldeeg over het zachte zomerfruit. Strooi de gehakte hazelnoten over de crumble. Zet de crumble in de oven voor ongeveer 30 minuten.

'Smakelijck Zomer' cadeau bij een Eva jaarabonnement!

--:--