Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Eerste Snelwegkerk in Nederland met Rikko Voorberg

Deel:

Nederland heeft komende maandag en dinsdag voor het eerste een Snelwegkerk. Als opmaat naar de uitzending van de docu Snelwegkerk van Elsbeth Fraanje zet Rikko Voorberg een Pop-up snelwegkerk neer langs de A1. Zo kunnen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs kennismaken met dit bijzondere fenomeen. En Lazarus is erbij!

Afgelopen jaar won de documentaire ‘Snelwegkerk’ van regisseur Elsbeth Fraanje een Gouden Kalf. Fraanje slaagde er volgens de jury in om ‘het onderwerp van deze vervreemdende film met een bewust gekozen visuele stijl, mooie mysterieuze karakters en uitgekiende montage naar een hoger plan te tillen.’ Komende woensdag is de docu te zien bij de EO op NPO2. In aanloop naar die uitzending laat de omroep mensen kennismaken met dit bijzondere, Duitse fenomeen door een Nederlandse Snelwegkerk mogelijk te maken.

Snelwegkerk met Rikko

Langs de A1 richting Amsterdam, op verzorgingsplaats Neerduist (ter hoogte van Amersfoort), verschijnt een Pop up-snelwegkerk. Daarin ontvangt theoloog/kunstenaar Rikko Voorberg passanten. Er is ruimte voor stilte, je kunt er een kaarsje branden of iets schrijven in het aanwezige ‘wensenboek’. Je kunt er dus langsgaan: de Pop-up snelwegkerk is op maandag 26 februari open van 16.00 tot 20.00 uur en dinsdag 27 februari van 11.00 uur tot 15.00 uur. Ben je niet in de buurt dan kun je via de Facebookpagina van Lazarus op maandag enkele live-sessies zien vanuit de Pop-up snelwegkerk.

De Pop-up snelwegkerk wordt gebouwd in samenwerking met architect Narda Beunders. Zij is erg enthousiast over het project. ‘Ik geloof dat dit soort plekken super waardevol zijn en ook erg gewild in de huidige samenleving. Kleine toevluchtsoorden die voor iedereen toegankelijk zijn en waar je even tot jezelf kunt komen, je gedachten kunt achterlaten of gewoon even heel diep kunt ademhalen.’

Bekijk hier de trailer ‘Snelwegkerk’

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Geschreven door

Marieta van Driel

--:--