Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sophie Hilbrand volgt strijd opstandelingen in Ermelo

'Stank en leed eendenslachterij'; donderdag, 20.35 uur, NPO 2

Deel:

Conflicten tussen burgers en de gemeente kunnen soms ernstig uit de hand lopen. Sophie Hilbrand verbaast zich in Opstandelingen (BNNVARA) over bestuurders die geen verantwoording willen afleggen over het onrecht dat mensen ervaren. In het Veluwse Ermelo verzetten boze burgers zich tegen de uitbreiding van de eendenslachterij.

De enige eendenslachterij van Nederland bevindt zich in Ermelo. De eigenaar heeft een plan om de capaciteit daarvan te verdubbelen en wordt hierin gesteund door de gemeente. Vanwege geuroverlast en dierenleed komen twee vrouwen in verzet, maar de gemeente geeft de eendenslachter ruim baan.

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Opstandelingen Sophie Hilbrand Ermelo
Sophie Hilbrand ontmoet boze inwoners van Ermelo, die tegen uitbreiding van de eendenslachterij zijn. Credits: Benny Jansen .

Presentator Sophie Hilbrand gaat in deze aflevering van Opstandelingen poolshoogte nemen op de Veluwe. In Ermelo ontmoet ze boze burgers die in verzet komen tegen de plannen van de gemeente. Waarom gaat het hier mis tussen de lokale overheid en een groep inwoners? Sophie doet haar uiterste best om de kern van het probleem te ontrafelen.

Opstandelingen: De stank van Ermelo

Donderdag 2 juli, 20.35 uur, NPO 2 

Beeld: Benny Jansen 

Kijk 'Opstandelingen' terug

--:--