Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Sprekers hoofdprogramma Pinksterconferentie Opwekking 2021 bekend

Dit jaar weer een digitale Pinksterconferentie

De sprekers van het hoofdprogramma van de digitale Pinksterconferentie 2021 zijn bekend. ’Het komt door Zijn naam' is het thema dat de sprekers in diverse live-samenkomsten uitwerken. De conferentie van Opwekking vindt plaats in het pinksterweekend, van vrijdag 21 mei tot en met maandag 24 mei.

Deel:

Ruben Flach bijt op vrijdag 21 mei het spits af. Op zaterdagmorgen spreekt Joseph Dimitrov, en 's middags staat de Sing-in onder leiding van Marcel Zimmer op het programma. Op zaterdagavond spreken Godwin Arhin, Eline Bakker en Ruben Koudstaal, en op zondagmorgen is het de beurt aan Henk Stoorvogel en wordt het Heilig Avondmaal gevierd. 's Middags wordt in een speciale jubileumviering aandacht besteed aan 50 jaar Pinksterconferentie.

Seminars

In de zondagavonddienst gaat David de Vos voor en Jirska Alberts spreekt op maandagmorgen. De conferentie wordt afgesloten met de dienst met Mark Stoorvogel op maandagavond. Seminarsprekers zijn onder anderen Wim Hoddenbagh op zaterdagmiddag, Gilbert Thera op zondagmiddag en Jan Pool op maandagmiddag. Op het digitale platform zullen verder nog seminars worden aangeboden over uiteenlopende thema’s, verzorgd in samenwerking met de vele partners van de Pinksterconferentie.

Lees ook: Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen
Lees ook: Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen

Youth.Opwekking

Nieuw dit jaar is dat de avondsamenkomsten op zaterdag, zondag en maandag worden georganiseerd in samenwerking met het jongerenprogramma dat in handen is van Youth.Opwekking. Ruben Flach, directeur Opwekking: “We hebben al langer het verlangen en de visie om ruimte te geven aan de nieuwe generatie, en geloven dat deze kruisbestuiving voor zowel de oudere generatie als de jongere tot grote zegen is.”

#1maaltijd

Na een zeer geslaagde ‘#1maaltijd’ actie in 2020 zal ook in 2021 de traditionele zendingscollecte via een landelijke actie plaatsvinden. “We vinden het belangrijk om aandacht te hebben voor zendelingen en organisaties die de boodschap verkondigen in woord en daad, soms heel ver weg, en hen te ondersteunen met financiën,” aldus Ruben Flach. Vorig jaar lieten duizenden gezinnen 1 maaltijd staan en bracht de actie 3 ton op. Kinderen, tieners en jongeren kunnen hun eigen programma’s volgen, en dat geldt ook voor de bezoekers van de Bijzondere Mensen Tent.

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--