Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Steenrijk, straatarm: Freya Poppe en Jonas Soto in armoede

Familie Deibel ruilt met rijke Belgen; woensdag 20.30 uur, SBS 6

Deel:

Freye Poppe en Jonas Soto zijn welgesteld. Zij heeft veel geld verdiend met haar eigen kledingmerk, hij met het ontwerpen van zitkubussen. In Steenrijk, straatarm (SBS 6) ruilt het Belgische stel een week van huis, budget en dagelijks leven met de familie Heibel. Dit gezin uit Roosendaal zit juist in de schuldsanering. Hoe kijken ze straks terug op de ruil? 

Kledingontwerpster Freya Poppe richt op haar 20e haar eigen kledingmerk op. Nu, ruim zes jaar later, is het suikerzoete kledinglabel niet meer weg te denken van de Belgische markt. Maar niet alleen in winkels word de kleding van Freya goed verkocht. Ook online vindt haar collectie gretig aftrek. Ze heeft er inmiddels dan ook veel geld mee verdiend. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Steenrijk straat arm familie Deibel
De Roosendaalse familie Deibel leeft in 'Steenrijk, staatarm' een week in het huis van Freye en Jonas. Credits: SBS.

Haar geliefde Jonas Soto vergaarde zijn vermogen met het ontwerpen van zitkubussen met sushi-, aardbei- en clubsandwich-print. De opvallende meubelstukken worden wereldwijd verslonden. Jonas en Freya leven dan ook in luxe. Maar daar komt vanavond in Steenrijk, straatarm een eind aan, al is het tijdelijk. 

'Krap budget door schuldsanering'

Het leven van het Belgische stel staat in schril contrast met het leven van de Roosendaalse familie Deibel, die we ook leren kennen in Steenrijk, straatarm. Het gezin kwam in de schuldsanering terecht en moet nu, samen met dochters Layla en Elyfe, rondkomen van 70 euro per week. Maar hoe zal dat zijn voor Freya Poppe en Jonas Soto, die veel luxe gewend zijn? Zij moeten het bestedingspatroon van de Deibels een week lang overnemen. 

Hoe lukt het de familie Deibel om rond te komen met maar 70 euro per week?

Het welgestelde stel uit België zal in deze periode in armoede leven, terwijl de familie Deibel opeens veel meer te besteden heeft. Maakt geld echt gelukkig? In deze aflevering van Steenrijk, straatarm kijken beide families na een week terug op het experiment. Dan zal ook blijken hoeveel ze van elkaar verschillen, en wat ze met elkaar gemeen hebben.

Steenrijk, straatarm

Kledingontwerpster Freya Poppe en meubelontwerper Jonas Soto ruilen een week van huis, budget en dagelijks leven met de familie Deibel. Het gezin zit in de schuldsanering en heeft weinig te besteden. Na een week kijken het vermogende stel en het arme gezin terug op dit avontuur. 

Woensdag 20 mei, 20.30 uur, SBS 6

Beeld: SBS

--:--