Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Steenrijk, straatarm': maakt geld familie Vonk gelukkig?

Vermogend stel ruilt met arme familie; woensdag, 20.30 uur, SBS 6

Deel:

In de realityserie Steenrijk, straatarm (SBS 6) ruilen twee families een week lang van huis, budget en dagelijks leven. Dennis en Fabiana Vonk wonen tijdelijk in het rijtjeshuis van de familie Rikkert uit Apeldoorn. Dit gezin woont een week in de luxe villa van de familie Vonk aan het Lago Maggiore. 

Zwitserland is ook dit jaar weer uitgeroepen tot duurste land ter wereld. En in dit land, aan het schitterende Lago Maggiore, staat de luxueuze villa van Dennis en Fabiana Vonk. Het huis aan dit meer is slechts een van de drie villa's die de Vonks bezitten. Maar in deze realityserie zien we hoe ze een week lang in een veel eenvoudiger onderkomen wonen. 

Sociale huurwoning in Apeldoorn

Dennis vergaarde zijn fortuin in de autohandel en is nu exclusief Maseratidealer en verdient een vermogen. In deze aflevering van Steenrijk, straatarm ruilen Dennis en Fabiana een week met de familie Rikkert uit Apeldoorn, die van zo'n vermogen alleen maar kan dromen. 

(Tekst loopt door onder de foto.) 

Steenrijk straatarm familie Rikkert
Hoe kijkt de familie Rikkert straks terug op het leven in de Zwitserse villa van Dennis en Fabiana Vonk?.

Het gezin, bestaande uit moeder Agnes, vader Thimo en zoon Nathan, woont in een sociale huurwoning in Apeldoorn. Door een dramatische gebeurtenis in het verleden raakte Agnes arbeidsongeschikt. Ondanks de zesdaagse werkweek van Thimo komt het gezin nauwelijks rond. 

'Onvergetelijke tijd voor arm gezin'

Het is de grote wens van de familie Vonk om een arm gezin een onvergetelijke tijd te bezorgen. Maar lukt het de familie Rikkert, die nooit op vakantie kan, zich over te geven aan de Zwitserse luxe? Aan het eind van de week wordt in Steenrijk, straatarm duidelijk hoeveel de families – ondanks hun verschillende financiële omstandigheden – gemeen hebben. Maar ook hoe bepalend geld werkelijk is voor het geluk van de betrokkenen. 

Steenrijk, straatarm

Woensdag 22 april, 20.30 uur, SBS 6

--:--