Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tatiana uit 'Meer dan verwacht': 'Ik werd steeds zenuwachtiger'

Alleenstaande moeder van drieling

Tatiana Fokker uit het EO-programma 'Meer dan verwacht' heeft haar handen vol aan het single-moederschap en de zorg voor haar drieling, van wie er één een hartafwijking heeft. Ondanks alles is ze trots. “Hoe hard ik ook val, ik vind altijd de kracht om op te staan.”

Deel:

1. Hoe vond je het om mee te doen aan 'Meer dan verwacht'?
“Heel spannend. Ik wist het al lang van tevoren, toen mijn dochters pas net geboren waren. Toen het dichterbij kwam, werd ik steeds zenuwachtiger. Maar ik was ook wel benieuwd: zou ik mezelf erin herkennen? Kom ik op anderen over zoals ik écht ben? Toen ik de eerste aflevering zag, dacht ik: ja, dit ben ik.”

2. In het programma kom je heel positief over. Ben je dat ook?
“Zo ben ik niet altijd geweest, maar de komst van Faith, Hope en Charity heeft mij als mens echt veranderd. Vooral vanwege de gezondheidsproblemen van Hope. Ik moest er voor mijn dochter zijn en maakte daardoor de keuze: ik word een positieve, sterke moeder, die er altijd voor haar dochter is en haar een kus geeft als ze het nodig heeft. Daar hebben alle drie mijn dochters het meeste aan.”

Wie is Tatiana Fokker uit Meer dan verwacht?

• 32 jaar
• Moeder van de 2-jarige drieling Faith, Hope en Charity
• Werkt in een tattoo- en tandenbleekshop en is eigen ondernemer
• Deelt op haar Instagramaccount @drielingmoeder_tatiana over het moederschap
• Bekend van het programma 'Meer dan verwacht'

3. Wat is geluk voor jou?
“Gezondheid. Door de hartafwijking van Hope moest ze geopereerd worden toen ze zeven dagen oud was. Vervolgens met drie en negen maanden nog een keer. Ik heb mijn kleine meisje al die keren op het randje van de dood gezien. Zij overleefde, gelukkig, maar andere kindjes in het ziekenhuis niet. Daardoor besef ik iedere dag hoeveel geluk we hebben met elkaar.”

4. Met wie zou je een dagje willen ruilen?
“Waarschijnlijk is dit een bijzonder antwoord, maar ik denk met mijn kat Pleuntje. Ik zie haar de hele dag zo lekker liggen op haar kussentje. Ze gaat af en toe naar buiten, loopt eens de tuin van de buren in en komt dan terug om te eten. Zo’n ontspannen leven lijkt me soms heerlijk, want mijn eigen leven is op dit moment erg druk.”

5. Wat maakt je trots?
“Voorheen was ik enorm trots op mijn eigen tandenbleekbedrijf, dat ik samen met mijn zakenpartner had opgezet. Maar daar moest ik helaas afstand van doen. In Meer dan verwacht ben ik daar heel open over, ook over de schulden die ik daardoor heb. Wat me nu – in deze lastige periode – vooral trots maakt, is de kracht die ik heb. Hoe hard ik ook val, ik vind altijd een manier om weer op te staan.”

6. Waarin zou je beter willen zijn?
“Ik zou heel graag cello willen spelen. Ik vind het zó’n prachtig instrument, die muziek gaat recht door mijn hart. Het lijkt me geweldig al mijn gevoel te leggen in muziek maken. In de laatste aflevering ga ik in mijn eentje naar een celloconcert. Dat was geweldig.”

7. Waar kun je echt om huilen?
“Als ik eraan denk dat ik mijn meiden ooit niet meer iedere dag om me heen heb. Als ze de deur uit gaan om ergens te spelen. Of als ik moet vragen wanneer ze eindelijk weer eens een keer thuiskomen. Ik schiet nu al vol bij het idee. Mijn leven draait nu helemaal om hen.”

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer dan verwacht: Uitzending gemist

Geschreven door

Miriam Duijf

--:--